a little girl made a great big wish

2014-11-30 / 19:51:00
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: EMMA GRANFORS

The Dream Hairstyle

2014-11-30 / 17:04:00
Hej!
Var ute i skogen och fotade Emma tidigare i dag. 
Lockade hennes hår också, alltså drömhåret. Det är så jäkla låångt! Och om jag skulle vara bättre på att locka håret skulle lockarna blivit perfekta i hennes hår. 
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: EMMA GRANFORS

Adventskalendern -Lucka 1

2014-11-30 / 15:50:00
 
Första Advent. Tänkte försöka göra en Adventskalender på bloggen i år igen, så det kommer upp en lucka varje advent. Med lite DIY-tips, recept, julklappstips osv.
 
 Juldekorationer
Dekoration är jätte viktigt, speciellt nu, när det inte är någon snö. Små jultomtar, ljusslingor, filtar ja det finns allt möjligt. Jag har just precis plockat bort alla blommor och andra saker som inte hör till julen, och ställt fram alla juldekorationer. ♥
Julklappstips
Behöver jag säga mer, ALLA älskar pyjamasar. Pyjamas är en perfekt julklapp. Att gå runt i pyjamas på julaftonsmorgon, och alla andra mornar för den delen, är så sjukt bekvämt. Det finns ju flera tusen olika varianter och tryck på pyjamasar, de jag tog med så är alla från H&M. 
Recept
Rocky Road världens godaste julgodis. 
Du behöver: 600g choklad, 3 dl salta nötter, 1 dl pistage nötter, 2st dumle godispåsar, 2 nävar marshmallow.
 
Gör så här: Värm chokladen i mikron tills den har smält. Hacka nötterna i bitar. Skär dumle-karamellerna i bitar. Blanda nötterna och karamellerna med chokladen. Blanda i två nävar marshmallows, rör om och bred ut allt på ett bakplåtspapper. Låt det svalan och skär sedan i bitar. 
 
Julmusik
Klart det behövs musik för att få en riktigt ordentlig dos av julinspiration. Här är en lista, utav alla listor som finns med julmusik på Spotify.

Haremsbyxor ♥

2014-11-29 / 12:51:22
Älskar mina nya haremsbyxor ♥
De är från KappAhl.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Winter inspiration

2014-11-29 / 10:05:00
Weheartit ♥

Snowflakes

2014-11-29 / 09:57:25
Hej!
Lilla jul är redan här, men inte snön. Men på min blogg snöar det nu och en ny header är uppe.
Böt ut hösten mot vintern. ♥ 
 

Smoothie & Glass

2014-11-28 / 21:54:59
Hej!
Efter operationen, lever jag i princip bara på värkmedicin och isbitar. Och glass. Provade drick smoothie i kväll också, men det tog så jävla sjukt i halsen, så nästa gång måste jag skippa yoghurten och bara mixa bären och mjölk. ♥
Jag måste ställa väckarklockan på väckning klockan tre i natt, för måste ta medicinen 24/7 ungefär. Och det är inte bara en medicin, utan flera olika sorter. 
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Tonsill operationen 28.11.2014

2014-11-28 / 15:49:00
Hej!
Vaknade vanlig skoltid i dag, men åt ingen frukost eftersom det inte är tillåtet för operationen. När klockan började närma sig åtta åkte jag och mamma till Vasa Central sjukhus. Klockan 09:15 pratade vi med en sjuksköterska om hur dagen ungefär kommer att se ut, och så ställde hon några frågor osv. Jag fick ett armband, med mitt namn, födelsedatum och sånt på, Emlaplåstren hade jag redan satt på hemma före vi åkte.
 Något före klockan tio började vi gå mot operationssalen. Där fick jag ligga på en slags "säng" ,och bland annat så la de in en kanyl på min högra hand, la fast massor av sladdar från min kropp till en maskin osv. Personalen var jätte snälla och trevliga, de berättade vad de skulle göra före de gjorde någonting hela tiden, och jag kände mig riktigt trygg där.
Klockan tio sövde de ner mig genom att spurta in olika vätskor genom kanylen. Jag har blivit nersövd många gånger tidigare så jag viste hur det skulle kännas. 
När jag vaknade upp, en timme senare, vaknade jag i uppvakningsrummet. Jag hade massor av sladdar överallt. Men en snäll sjuksköterska stod bredvid mig, så hon frågade hur jag mådde och sånt, hon tog också bort alla sladdar.
Sedan frågade hon om jag ville att mamma skulle komma dit. Jag sa ja, så hon gick efter mamma. Hon frågade också om jag ville ha något att drick eller äta, så jag fick en  tripp med isbitar och en isglass. Mamma fotade massa fula bilder på mig också, det ser ut som om jag skulle ha sovit en hel vecka.
Vi måstade vänta i uppvakningssalen till klockan två, för förstå efter fyra timmar får man åka hem. Så under tiden var jag och kissade en sisådär 50 gånger (eftersom jag hade haft dropp och det var en halv liter vätska som droppade genom kanylen in i mig.) , åt glass och vilade lite.
Klockan tre ungefär kom vi hem, och sedan dess har jag bra legat i sängen med datorn, men börjar bli jävla hungrig nu. Halsen är lite sjuk också men den kommer och vara sjuk hela vecka, och om jag inte tar min värkmedicin regelbundet så sa mamma att "då får du nog känna av att du lever".
Nokia Lumia 900

Shine on the World like Bright Stars

2014-11-27 / 18:28:00
Hej!
Ännu mera ljusslingor och belysning. Mamma var in till butiken i går och köpte ljusslingan jag har ovanför sängen. Dock var en heldel ljus sönder på den men det syns inte så jätte bra. Tur var nu det, för mamma hade slängt kvittot. ♥
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Hur jag oftast redigerar mina bilder.

2014-11-27 / 17:06:00
Först öppnar jag bilden i PicMoneky.com
Sedan förminskar jag bilden till 800px, eftersom mina bilder på bloggen har bredden 800px. 
Klicka på Resize och ändra siffran i rutan längst till vänster.
Eftersom jag förminskar mina bilder måste jag också göra dem skarpare, annars blir de suddiga. Det gör du genom att klicka på Sharpen och sedan justera på Sharpness & Clarity, ju längre du drar "pricken" ju skarpare och klarare blir bilden. Jag brukar inte dra längre än till 2, på båda. 
Sedan justerar jag ljus och kontrat på Exposure. Det är lite olika beroende på bilden. Men på just den här bilden gjorde jag ungefär så här. Du ser ju själv hur ljus eller mörk bild och hur mycket kontrast du vill ha.
Efter att jag ändrat ljus och sånt, brukar jag förstärka färgen i bilden lite. Det gör du på Colors. På Saturation ändrar du hur starka färgerna ska vara, jag brukar oftast välja något tal mellan 2-7, men det beror ju på bilden också. På Temperature ändrar du temperaturen i bilden, om den alltså ska var kall (en blåaktig färg) eller varm (lite mera åt orangeröd hållet).
Ibland brukar jag också gå in på Effects (det där trollspöet till vänster) och välja effekten Orton. Man justerar hur mycket/lite det ska synas av den effekten på Fade och jag brukar välja mellan 80-90% och då syns det väldigt lite av effekten. Så ju högre siffran ju mindre syns det av själva effekten.
Sedan finjustera jag bilden, ändrar lite i de föregående inställningarna och sånt. Så när jag är nöjd spara jag bilden. Trycker på Save som finns ovanför bilden, ändrar bildnamn på File name om det behövs och så trycker jag på Save to my computer. Välja var du vill spara bilden i din dator och så är det klart!
Före:
 Efter:
 Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Natte & Company

2014-11-27 / 16:06:00
Hej!
Sista skoldagen före operationen är avklarad nu. Skönt.
Efter skolan i dag var jag till S-market med William, William och Isak. Sen när de åkte hem, så sökte jag upp Natte och Company. Det var inte så svårt eftersom jag hörde dem över hela butiken..haha. De köpte massa smått och gott, och så gick vi tillbaka till skolan och satte oss vid några bord, och pratade. 
Nattes & mina telefonbilder ♥
 

EAT SLEEP STUDY TRAIN REPEAT

2014-11-25 / 20:22:00
Hej!
Har varit på träning i kväll, till gymmet. Har egentligen två trevliga förhör och ett mysigt prov att plugga på till i morgon men det fick vänta tills efter träningen, jag började ju ändå läsa lite i går. Så det går nog bra.
I morgon är det bara två dagar kvar till operationen. Det närmar sig. 
Förresten, i dag fick jag ett förslag på ett önskeinlägg. Så jag ska börja fundera ut det också, så småningom.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Ljusslingor

2014-11-24 / 20:57:00
Hej!
Har kämpat hela kvällen med att snurra ljusslingor, runt både ett och annat. När jag äntligen var nöjd, så slutade det med detta resultatet. Det blev riktigt bra. Jag har ju en hel svart vägg, och då blir mitt rum jätte mörkt.
Så fler ljusslingor, tack! :)
Bolljusserien kommer från Quriosa.fi
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 

To be loved, to be in love...

2014-11-24 / 19:59:21
 
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Porträtt av mamma.

2014-11-23 / 19:12:00
Hej!
Steg upp klockan nio i dag. För att hinna med dagens planer. Började med att fota självporträtt, sedan fotade jag mamma. Det var jävla kallt utan jacka men det blev ganska lyckat resultat ändå. 
På eftermiddagen for vi till Smedsby, till mina kusiner, eftersom min minsta kusin fyllde fem år. Kalasade och på till klockan fem, för då åkte jag och familjen till Prisma och handlade. 
När jag kom hem pluggade jag på prov i två timmar, redigerade lite bilder och nu ska jag gå i duschen. 
Porträtt på mamma.
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: MAMMA

A Wonderland of Magic

2014-11-23 / 12:40:27
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 

Jennys Önskelista 2014

2014-11-22 / 14:54:42
Hej!
Här är min önskelista 2014.
Det blev rätt många saker, men ni kanske fick några julklappstips? Skulle själv behöva det, för har ingen aning om vad jag ska köpa för julklappar. Tur att det inte är jul ännu!
Alla saker finns länkade.

Före & Efter Weheartit bilder.

2014-11-22 / 14:05:58
Bildkällor: Weheartit | Redigering: Jenny (jag) 
 

Fredag 21.11.2014 ♥

2014-11-21 / 15:35:08
Hej!
Håller på och packar nu som bäst, sen ska jag bara äta och byta om så drar jag till Jennas. Ska sova över där i natt, i fall ni missat det. Vi far väl antagligen ut i city med alla andra och så..så nu vet ni vad jag ska göra i kväll.
Sen vet jag inte vad vi ska göra i morgon, men det blir morgondagens problem. ♥
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Bästa vän

2014-11-20 / 15:14:00
Hej!
Usch vad jag har varit trött i dag! Känns som om jag bara suttit och stirrat rakt fram utan att ens ha en aning om vad jag stirrat på. Men dagen gick ganska snabbt och slutade redan klockan två.
När jag kom hem pluggade jag lite på religions provet jag ska skriva på måndagen, eftersom jag inte kommer hinna plugga så mycket i helg. 
Bullorna jag, Emilia och Linnéa bakade på huslig ekonomi i går, och ett fint citat Jenna skickade till mig. ♥
Nokia Lumia 900

Countdown

2014-11-19 / 22:35:24
..Jennas och min sleepover. Älskar våra sleepovers. De slutar alltid med kaus och massa skratt! Haha..och flera kilo godis som ingen orkar äta upp. ♥
..Tonsill operationen. Jag längtar faktiskt till den, så jag äntligen slipper mina alldeles för stora tonsiller. Ska bli skönt sedan när de är borta. 

..Julafton! Vem längtar inte dit liksom? 

..Nyåret. Herregud det är snart 2015. Vart tog 2014 vägen?

..Min fjortonde födelsedag. Fjortis Jenny om 87 dagar..

Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 
 

Thea and I

2014-11-19 / 19:34:00
Hej!
Har hunnit med allt möjligt i dag, förutom läxorna. Har fotat bilder på Thea och mig, lagat mat, skypat med Jenna och varit på promenad med mamma. 
Eftersom jag ska vara borta från skolan en vecka efter operationen (den 28:e) måste jag plugga ännu mer än de andra, så att jag bland annat kan skriva ett prov i förväg, kanske till och med två stycken. Och det är jobbigt. 
Nu ska jag lyssna på musik, och gör några läxor. 
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

THE FAULT IN OUR STARS

2014-11-17 / 20:15:00
Hej!
Äntligen. Har funderat ett bra tag på att köpa den här boken nu. Men så erbjöd sig Emma i min klass att låna ut den till mig, eftersom hon hade den. Tack Emma! ♥
Boken jag pratar om är förstås "The fault in our stars" eller "Förr eller senare exploderar jag".
Är jätte taggad på att läsa den för jag har sett filmen. Men egentligen borde jag väl ha läst först och sett filmen sedan, men nu blir det tvärtom. ♥
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Fashion inspiration

2014-11-16 / 11:53:00
Weheartit

En film jag kan se om och om igen..

2014-11-16 / 09:19:00
LOL (2012)
Swefilmer:
I en värld dominerad av att hålla kontakter via YouTube, Twitter och Facebook så försöker Lola och hennes vänner hålla kontakten med sina internetromanser och undvika att deras överbeskyddande föräldrar lägger sig i.

Har sett den här filmen så otroligt många gånger, men funderar ändå på att se den en gång till i dag. ♥
Google bilder
 

New Brooklyn

2014-11-15 / 17:06:00
Hej!
Har inte gjort så mycket i dag, förutom städat rummet, fotat lite till den kommande vecka och tittat genom alla mina Girl:it paket. Skulle gärna ha fotat mera, men när det blir sådär jävla mörkt ute är ljuset sämst.
I morse var mamma in till stan, och då köpte hon en ny tröja till mig. 
Tröjan är från ginatricot.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Vad jag har gjort de senaste veckorna..

2014-11-14 / 16:39:00
 //Gymmat//Väntat på taxin tidigt på mornarna//Varit hemma och sjuk, =druckit smoothie och fotat//Handlat mat med mamma//Tittat på Hannah Montana//Varit på Konvent//I skolan//Sista bilden är tagen i kväll//
 

Äntligen helg.

2014-11-14 / 15:20:00
Hej!
Dagarna rullar på. Har fullt upp i och med skolan, läxor och prov tar upp det mesta av min tid. Sen är jag med mina kompisar så ofta jag hinner. Helt tråkig och värdelös ursäkt, men det är sant. Vi fick ut betygen i skolan i dag också, jag fick fyra 10, riktigt nöjd. ♥
Men nu är det äntligen helg, mamma, pappa och Emmas ska på fotbolls avslutning och sedan till min kusin på kalas. Jim och jag lämnar ensam hemma, eller jag blir inte ensam för William kommer hit. 
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Mina 5 favorit bloggar.

2014-11-10 / 19:15:00
Hej!
Här nedanför har jag länkat mina fem favorit bloggar, som jag läser varje dag. INSPIRATION
, säger jag, man blir så jäkla peppad och inspirerad av att läsa deras bloggar. De är så otroligt duktiga på att fota och redigera, riktigt proffsiga alla fem ju. Så in och läs, nu! 

Josephine Struik,  byjozie.se  (FAVORIT BLOGG nr. 1!♥)
 
 Nora Ekerfelt, everydaynora.blogg.se (FAVORIT BLOGG nr.2!♥)
 
 Linn Ahlex, linnffotar.blogg.se (FAVORIT BLOGG nr.3!♥)
 
Emelie, photobyemelieee.blogg.se (FAVORIT BLOGG nr. 4!♥)
 
♥ Elin, eli.webblogg.se (FAVORIT BLOGG nr. 5!♥)
Vill ni ha flera såna här inlägg, där jag tipsar om saker? Kommentera i såna fall, så fixar jag det. ♥

Farsdags Kort

2014-11-09 / 20:37:00
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Farsdag 9.11.2014

2014-11-09 / 09:26:00
Hej!
Farsdag i dag. På eftermiddagen ska vi först till farmor och farfars på kaffe och i kväll ska vi till mormor och morfars. Men nu ska jag först städa mitt rum och sedan ta igen lite läxor och sånt som jag missade i fredags, när jag var hemma från skolan. 
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 

Playing in the Snow

2014-11-08 / 15:06:00
~The cold never bothered me anyway~
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Some November inspiration

2014-11-07 / 08:03:00
 

Thinking Out Loud

2014-11-06 / 20:42:00
Hej!
Har dragit på mig en rejäl förkylning, nu igen. Hostar och hostar, fast jag typ lever på mynton och te. Jaja..jag får bara hoppas det har gått över till den 28:e, för då ska jag ju opereras, och då måste man vara frisk. 
Skolan tar verkligen kol på en, har suttit och läst på kemi provet hela kvällen, som vi har i morgon.
Och nu just sitter jag och pausar en stund framför datorn, med musik i öronen, innan jag ska göra klart de sista läxorna. 

Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 
Två låtar som går på repeat, just nu.♥

But there's something behind those eyes, That you can't disguise.

2014-11-05 / 15:43:00
Hej!
Det har snöat hela natten, så i morse när jag vaknade var allting täckt av snö och is.
Jag ahde lite tid över i morse också, så jag hann ut och fota. Det blev jävla kallt att stå där ute utan jacka. 
Skoldagen gick ganska snabbt, förutom att jag har fått en irriterande hosta som inte försvinner. Vi får betyg nästa vecka också, så vi har fått veta vitsord i vissa ämnen redan. Är nöjd med alla mina vitsord förutom matematik hittills. 
// Dagens Outfit: Tröja & Svarta byxor, Bikbok //  
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 

Före & Efter

2014-11-02 / 19:57:48
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

A frozen Saturday morning.

2014-11-01 / 13:01:00
 
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Halloween Sleepover

2014-11-01 / 12:26:00
Hej!
I går åkte jag till Jennas nå över fem,  sen kom William och William också. Vi åt lite tårta och drack kaffe, i husvagnen. Sedan for vi ut på byn, till city. Vi var ute till klockan halv 11, för då for Jenna och jag till hennes.
Vi duschade, bäddade och åt massa godis.
Jag var jätte trött och höll på att somna flera gånger, men Jenna var hur pigg som helst och bara pratade på. Till slut somnade jag och Jenna somnade långt efter mig. 
Bilder säger mer än 1000 ord.. 
På morgonen när vi vaknade åt vi världens hotellfrukost och så låg vi sedan i sängen och såg på Smurfarna, eftersom de har så många kanaler gratis i helg.
Vi hann också ut och fota lite innan jag åkte hem.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

RSS 2.0