A RECAP OF AUGUST

2017-08-31 / 20:28:00
Från outfitfotograferingen, som ni hittar här (länk). Och en bild på mina färggranna anteckningshäften, som jag och Jenna åkte och köpte direkt efter första skoldagen.
 
En matbild från söndagen den 20 augusti, när jag och Williams familj for till Tesses Café på lunch. Och en selfie från i helg när det vankades villaavslutning! Jag och William gjorde inget speciellt, lagade lite mat och kollade film, mysigt det också!
 
Premiärselfien från skolans wc, haha. Och ännu en till matbild, fast denna gången från Pizzeria Wanhis i Gamla Vasa. Jag, William och hans mamma for dit på mat i tisdags, när jag var och hälsade på honom till internatet. 
 
Hej på er! Nu fick ni en snabb liten uppdatering på vad jag har gjort under de tre senaste veckorna. Kan ni tänka er, i morgon är det tre veckor sedan jag började i gymnasiet, och för mig känns det inte alls som vi redan gått tre veckor i skolan. Men tur är nu det, för jag skulle aldrig orka om dagarna skulle gå super långsamt framåt! 
På veckodagarna går jag som sagt i skolan, på kvällarna sitter jag med näsan i läxböckerna och på helgerna försöker jag umgås så mycket som det bara går med William, och njuta av de två ynka lediga dagarna vi har förstås. Så därav ingen uppdatering på bloggen, tyvärr.
 
Hur går det i skolan då? Jaa, det går väl bra. Mycket mer läxor, strängare bedömning och snabbare tempo, precis som jag hade förväntat mig. Vi har dock inte skrivit några prov ännu så får se hur det går när det väl ska göras, ehh..är faktiskt lite spänd inför det!
Kram!

BLÄNDANDE GULA FÄLT

2017-08-26 / 12:01:00
Dessa bilder är fotade den 10 juli, när jag och mamma åkte ut för att fotograferade pappas rypsfält som stod i full blom. De skulle egentligen ha blivit publicerade redan i juli men, ja..de bara lämnade orörda i arkivet. 
Men lite färg en regnig lördagseftermiddag i augusti har väl inte skadat någon, tvärtom skulle jag tro! 
Kram!
 
 

AUTUMN WISHES

2017-08-26 / 11:10:00
Det har nästan blivit till en tradition här på bloggen att jag gör ett inlägg med materiella saker jag skulle vilja ha inför varje årstid. Här (länk) hittar ni till exempel fjolårets collage med höstkläder. 
Den grå sticka tröjan från na-kd är definitivt favoriten! Och den lila/ljusrosa sticka tröjan från gina tricot ser super härlig ut, och varm! 
Vi har skolfotografering fjärde september, alltså om en vecka, så tills dess skulle jag behöva komma mig till Vasa och se om jag hittar något att ha på mig. Jag har några idéer men vi får se vad det blir!
Kram!

WALKIN' ON SUNSHINE

2017-08-23 / 17:24:10
Vad passar inte bättre en mörk och trist onsdag som denna, än en liten tillbakablick på en härlig sommardag i början av augusti, närmare bestämt fredagen den 11 augusti. Min och Williams tre och ett halvt årsdag. 
På fredagskvällen kastade vi in simkläderna i moppebilen och så drog vi till Lehmäjoki, för ett kvällsdopp. Det blåste rätt hårt och mycket kallare än förra gången, men det var definitivt mycket mer sommarkänsla då än vad det har varit de två senaste veckorna. Pojkarna mätte upp hur djupt det var till botten också, runt fyra-fem meter kom de fram till, så nu vet ni de! De blev rätt chockade över resultatet haha, för de sägs att det är så mycket djupare. 
Kram!

RIPPED JEANS & FISHNET STOCKINGS

2017-08-19 / 17:18:00
 TRÖJA -GINA TRICOT / JEANS -GINA TRICOT / FISHNET STOCKINGS -H&M / SLIP ON -H&M
 
En outfit som jag fotade förra veckan. Den sticker ut lite från hur jag vanligtvis brukar klä mig, men jag gillar den! Jag funderar på att investera i ett par nya ripped jeans, helst ett par från gina tricot. För de har fan de bästa byxorna! 
Annars då, efter en dålig start på veckan, som sög totalt, så har jag överlevt första skolveckan i gymnasiet! Ser absolut inte framemot de kommande veckorna, för de kommer bara innebära skolarbete. Usch! 
Kram!

LUGNET FÖRE STORMEN

2017-08-12 / 14:55:43

SHOPPING I VASA

2017-08-10 / 20:06:00
Det här är alla inköp från när jag var till Vasa med familjen förra veckan, som jag skrev om i det här (länk) inlägget. 
 
Två kuddfodral och två kuddar från H&M. En plånbok från Glitter. Två kalendrar och en mapp med tjugo plastfickor från Suomalainen Kirjakauppa. Ett nytt par skor, slip on, från H&M. Nätstrumpbyxor från H&M.
Kram!

SHORT HAIR

2017-08-10 / 17:59:39
Nu hörrni, ska ni få se på lite förändring! Jag har äntligen klippt mig!! 
Och det känns så skönt. Jag drog till Fridas vid tre tiden i eftermiddags, och så klippte hon mig. En timme senare var hela golvet fyllt med stora hårtussar, haha! Närmare femton centimeter rykte, om inte tjugo till och med! Och jag är så jäkla nöjd! Ser såå framemot att få tvätta håret nu när det är så kort, eller kort är det ju inte men för mig är det definitivt kort, om man jämför med hur långt hår jag hade tidigare.
Sjukt nöjd, tack ännu en gång Frida
 

MAXMODANSIN VOL. 2

2017-08-07 / 14:28:54
Maxmodansin vol. 2 - ett ord hörrni, succékväll!! 
På lördagskvällen samlades vi som vanligt vid Grillen, för att sedan ta bussen tillsammans till Maxmodansbana. Och ungefär en timme senare tog vi taxi därifrån till Nabben. Vädret sög totalt, men det förstörde inte kvällen överhuvudtaget faktiskt! Tvärtom, om det inte vore för vädret hade vi nog inte åkt till Nabben, utan stannat vid dansbanan. Och jag hade sjukt kul där!
 
Vi satt på uteserveringen ett bra tag och bara pratade massa skit, drack, skrattade så magmusklerna krampade och åt, medan kvällen ersattes av nattens mörker! Sedan tog vi taxin tillbaka till dansbanan. Så allt som allt vistades vi bara runt två timmar på själva dansen, haha!
Kl 01 gick bussen tillbaka till Vörå, och på grund av något krångel med bussarna tog det ända till Kl 02 innan vi var framme. 
Sjukt bra kväll ändå!! Mycket bättre än första maxmodansen. 
Kram!
 

 

CLIF JUMPING

2017-08-07 / 13:13:00
I fredags drog jag och William på en spontantripp till Lehmäjoki, med Jasmine och Bäck. Det hade lovat regn hela kvällen, men vi chansade och drog och simmade ändå. Och gissa hur jävla tur vi hade! För vi hade solsken i stort sett under hela tiden vi var där, det var först när vi skulle börja åka hem som det kom en och annan regndroppe. 
 
Antalet gånger jag simmat i sommar kan jag nog räkna på en hand, men det här var definitivt den bäästa utav dem alla! Jag har länge velat hoppa i från klipporna, men det har liksom aldrig blivit av, så nu när jag gjort det är jag jäkligt stolt och nöjd, haha! Det är den där adrenalin känslan man får när man just hoppat av klippan, som gör det så spännande!
 
Det var en super härlig eftermiddag iallafall, med bästa sällskapet! För fyfan vad jag trivs bra med er! Jag önskar att sommaren skulle stanna lite längre, så vi skulle kunna gör om det.
Kram!

ABENDROT

2017-08-07 / 12:46:29
abendrot
(n.) the colour of the sky while the sun is setting.
 
Take the time to stop and think, and watch the sky turn purple pink.
And watch the day become the night, and thank the stars for love and light.
And watch another sunset tonight. 

ON THE COUNTRYSIDE

2017-08-05 / 15:25:00
Mamma, pappa och Emma drog till Umeå på fotbollsfestival förra torsdagen. Jag jobbade ännu på torsdagen och fredagen, så därför lämnade jag hemma. Lillebror lämnade också här hemma, för vi är nu båda inte så intresserad av fotboll. På torsdagskvällen for jag och William på en cykeltur med Thea. Jag har inte haft fram cykeln någon annan tid på året än på Vörådagarna, så gissa om det var ovant att sätta sig på cykeln! 
 
Påvägen hem vek vi in på en åker för att hälsa på fåren som betade där. Både Thea och fåren var lika nyfikna på varandra. Fåren var inte helst lite rädda för Thea, utan det var nästan fem före att de skulle hoppa över stängslet bara för att slippa lite närmare. 
På fredagen, min sista jobbdag på S-market, fick jag och Ted välja valfri glass och gå ut och sätta oss i solen om vi ville, medan vi väntade på en leverans.
 
Fredagens stormgott, som jag och Jim kokade ihop. Chicken nuggets, pommes frites och bearnaise sås! Sedan åt vi lite mer onyttigheter på kvällskvisten!
 
Lördagens våffelfrukost, som ni förhoppningsvis redan sett i ett tidigare inlägg! Om inte så kan ni kika på det inlägget här (länk). Lyxigt med våfflor på en lördagsmorgon medan vädret visar sig från sin bästa sida, en bra start på dagen! 
 
Från lördagens cykeltur med William och Thea. 
 
Smoothie, det var det längesedan jag åt/drack sist! Så i lördags drog vi till butiken och köpte de få ingredienserna vi behövde, bland annat frysta bär och vaniljyoghurt. Mumss, det är synd att vi gör smoothies så sällan!
På söndagen bjöd mormor och morfar på mat vid Tesses Café, och jag tog en Hamburgare i Ficka. Smarrigt!
 
I onsdags drog jag, mamma, Emma och Jim till Vasa på lite shopping. Jag ska visa er vad jag köpte i ett senare inlägg, men ni ser ju redan här att det blev en hel del från H&M. Och som pricken över iet, en liten solnedgångsbild från i torsdags. Härligt!

Sådär, de var den veckan de! Fyfan, nu är det bara en vecka kvar innan skolan drar igång igen! Hur i helvete kunde tio veckor gå sådär snabbt!?