SVERIGE GIFTS

2017-07-31 / 22:44:00
När mamma och pappa kom hem från Umeå i söndags, hade det med sig en hel del nya saker. Och det ni ser här ovan, fick jag. Sminkförvaring från IKEA, en super gullig pyjamas från Cubus och massa svenskt godis! Sminkförvaringsstället var super stort och hade otroligt bra med utrymme, så nu har jag rum för ännu mera smink! Nöjd tjej, haha!
Kram!

WAFFLES & COFFEE O'CLOCK

2017-07-31 / 19:32:00
W A F F L E  &  C O F F E E  B R U N C H !
I lördagsmorse vakande jag av mig själv redan klockan nio. Både William och lillebror sov, så jag smög upp och matade djuren, hämtade posten och började gör i ordning en våffelsmet. Så när alla i huset hade vaknat och jag hade gräddat klart våfflorna, blev det dags för våfflor och kaffe till brunch! Lite lyx lördagsmorgonen till ära!
 
Receptet jag följde är för 8 portioner, och det gick nästan jämt ut på tre personer, haha! 
 
Ingredienser till våffelsmeten:
250 g smör eller margarin
4 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl iskallt vatten 
 
Smält smöret/maragrinet och låt det svalna.
Vispa samman ägg, mjöl, bakpulver, mjölk till en slät smet. Rör sedan i margarinet/smöret och vattnet. 
Nu är det bara att knäppa på våffeljärnet och börja grädda! 
 
 

MY FAVOURITE PERSON

2017-07-30 / 20:40:00
 
Even if I spent the whole day with you, I will miss you the second you leave. 

JEPPISDAGAN 2017

2017-07-28 / 15:14:00
På lördagskvällen, förra helgen, blev det ett impulsivt besök till Jakobstad med William, Mirelle och Oscar. Jeppisdagarna var nämligen i full gång, så hela Jakobstad kryllade av människor, försäljningsstånd och musik som hördes över hela centrum. Solen höll på att gå ner och värmen höll i sig ännu ett tag efter solnedgången. Sommarkvällsmaterial! 
 
Det var första gången för min del, men av det här året att döma var det nu ingen höjdare. Inte för min del i alla fall. Helt okej kväll var det! Höjdpunkten var väl när vi åt på Friends & Brgrs, haha! Jag beställde Friends Bacon burger meal, mums! Det restaurangbesöket var också en första gång, för jag har aldrig tidigare ätit på Friends & Brgrs. Men gott var det, så det lär definitvt bli fler gånger!
Kraam! 

MY FAV COLOUR IS SUNSET

2017-07-28 / 14:42:00
 
LIFE ISN'T PERFECT, BUT A SUNSET CAN BE.

FAMILJEUTFLYKT TILL SVEDJEHAMN

2017-07-25 / 14:09:00
I lördagens solsken blev det en spontan familjeutflykt till Svedjehamn i Björköby. Jag sov hos William, så när jag vaknade och såg att mamma hade skickat och frågat om jag ville följa med till Svedjehamn, packade jag och drog hem på typ femton minuter, haha hetsigt som fan blev det! 
 
Vi hade med oss smörgåsar, kaffe och varsin bulle, så när vi kom fram till Svedjehamn fikade vi på parkeringen. Och jag som inte hade ätit någon frukost, hade hunnit bli så jäkla hungrig! Efter fikapausen började vi promenera längs skogsstigen till Saltkaret. 
 
Förra gången vi var dit var det dimmigt, dåligt väder och utsikten sög, så i lördags när vi var dit och solen sken, såg man hur långt som helst, riktigt vackert! Utsikten över hamnen får min fantasi att gå på högvarv och hamnen påminner mig om bokserierna Morden i Sandhamn eller Fjällbacka morden. Spännande!
Kraam!
 
 

SÅ KAN DET OCKSÅ GÅ

2017-07-24 / 18:38:06
 
Det här är definitivt sommarens mest misslyckade fotografering hittills. Men ni får se den ändå, som en liten påminnelse om att allting inte alltid går som man vill.
Jag gillar inte alls hur bilderna blev, och det som stör mig mest är att själva fotograferingen inte alls blev som jag hade tänkt mig över huvudtaget. Det var egentligen tänkt att jag och William skulle fotografera bilder tillsammans, men det blev inte riktigt så. För det blev aldrig någon solnedgång, utan solen täcktes av tjocka regnmoln.
Så det här är egentligen några snabba spontana testbilder jag hann ta innan solen försvann bakom molnen, ungefär två timmar före solen egentligen skulle ha gått ner. Jag blev så jävla besviken den kvällen, usch!
Kram!

WATCH MORE SUNSETS THAN NETFLIX

2017-07-19 / 15:05:00
I fredags for jag och familjen på pizza till Dallas Pizza Palazzo, i Vasa. Vi var där och åt i fjol också, även då för att fira mamma som fyllde år.
Jag provade en ny pizza, en Banana, efter att ha sett på när youtubern Jessica Pamlin (länk) ätit den ett x antal gånger i sina pizzamukbangs, haha. Och den var faktiskt förvånansvärt god! Ni borde testa den.
 
En otroligt vacker solnedgång vid Hellnäsbron, som är tagen på hemvägen i lördagsnatt. Närmare bestämt klockan 01:33.
 
Prästkragarna blommade för fullt vid villan vi var på i lördags, och det är också ända bilden jag har därifrån, tyvärr. Det blev en liten spontan trip dit, för när klockan var elva på kvällen och jag och William just hade färdig fotograferat tyckte vi att det var en superbra idé att fara dit. Vilket vi ångrade sen när vi skulle köra hem i typ åtta grader, fyfan vad kallt det var!
 
I söndags drog jag ännu en spontanare och körde till villan på eftermiddagen, för att träffa resten av familjen som redan var där.
 
Så vackert! Skulle ha stannat längre och beundrat den vackra utsikten, om det inte hade varit så jävla kallt den natten!
 
Ännu en härlig villabild från i söndags, när jag och Emma flöt runt på vågorna. Det blåste rätt hårt hela dagen, men vattnet var riktigt varmt, runt 20 grader till och med.
För min del var det villapremiär, alltså första gången jag var där i år. Vid fyratiden åt vi middag i utetältet, innan vi for hem mot kvällen. Nypotatis och grillat! 


Det var den helgen det! Det var också min sista lediga vecka, för i måndags började jag jobba. Jag sommarjobbar på S-market här i Vörå mellan åtta och två under den här veckan och nästa vecka, så nu blir det inga fler sovmorgnar. Men jag trivs bra där, riktigt bra!
Kram!

FEEL THE SUMMER BREEZE

2017-07-13 / 14:39:00
CROPTOP -BIKBOK / KJOL -GINA TRICOT / SOLBRILLOR -H&M 
 
Den här outfiten bar jag i fredags, på Maxmodansin. Det blev rätt många bilder i det här inlägget, men jag kunde inte bara välja ut några enstaka och dessutom så är de ju så somriga också. Och det här är ju trots allt en blogg med bilder i fokus, så då passar det ju alldeles utmärkt. 
 
Något jag lagt märke till med mitt hår, är att hur mycket hårsprej jag än sprayar i mitt hår när jag lockat det, slutar det ändå med att lockarna faller ut innan jag ens hunnit dit jag ska. Och det spelar ingen roll om jag så lockar håret direkt innan jag ska fara, för de är ända helt förstörda när jag väl kommit fram till vad det nu är jag ska på.
Någon som har den blekaste aningen om vad jag kan göra för att få lockarna att hållas? Kom gärna med tips, om ni har något!

LUMPÄNGLARS VÄG

2017-07-12 / 14:45:00
I gårkväll var jag och Williams familj på sommarteater till Kyroboas. För där spelades nämligen pjäsen Lumpänglars väg, som är en fortsättning på den tidigare pjäsen Lumpänglarna
Under första akten envisades det och regna, men när första akten började lida mot sitt slut upphörde regnet och de höll upp under resten av föreställningen, snacka om tur med vädret, haha.
År 2013 var jag och tittade på pjäsen Lumpänglarna, dock hade jag glömt en hel del av handlingen, men under pjäsens gång började pusselbitarna sakta falla på plats. Men det går nog alldeles utmärkt att se den här pjäsen utan att ha sätt den första också.
 
Jag tycker att det var en fantastiskt vacker pjäs, till och med bättre än den första! Vid några tillfällen i pjäsen var det till och med så rörande att en och annan i publiken fällde än tår, och det var så fint att se att publiken berördes så starkt  av handlingen och de duktiga skådespelarna. 
Jag rekommenderar er verkligen att fara och se den!

VÖRÅDAGARNA 2017

2017-07-10 / 18:53:00
VÖRÅDAGSHELGEN är over and out för det här året! Och vilken jävla helg det har varit, äkta sommarkänsla!
Hela helgen har varit full med program, helt sjukt att jag ens hunnit ta det lite lugnt mellan varven. Sjukt roligt har det i alla fall varit, men årets vörådagshelg slår inte förra årets, för den var fan en succéhelg!
 
Vi inledde den storslagna helgen, som förmodligen alla vöråbor har väntat på, med att dra på Maxmodansin. I år hade vi väldigt tur med vädret jämfört med förra året när det regnade. Helt okej kväll, kunde dock varit lite bättre men. När vi kom tillbaka till Vörå så beställde vi ett antal hämtpizzor från Apachino, och sedan drog vi hem till William för att käka lite pizza sådär passligt klockan tre mitt i natten. Nattmat är fan den bästa maten!
 
På lördagen steg jag och William upp 20 min före elva, för att se på Langradin som började klockan elva. Några fler ur huset hakade också på och gissa vad...vi hann! Helt otroligt, brukar inte hända ofta.
Sedan flöt lördagen på rätt snabbt och jag drog hem vid tre tiden ungefär, för att duscha och fixa mig inför kvällen.
 
På kvällen var det dags för Vörådagsdansin på Storberget i Rejpelt. Och vi följde traditionerna och samlades hela gänget vid Grillen för att sedan cykla tillsammans till Storberget. Där irrade vi och på i skogen från och till hela kvällen och träffade folk här och där, och det var en helt bra kväll det också. När vi efter många om och men äntligen kom oss tillbaka till city så var klockan ungefär halv tre. Vi åt på Apachino än en gång, men den här gången åt vi kebabrulle, gott som fan! Sedan cyklade jag och William hem till mig och somnade med en gång!
Sedan kan ni ju räkna ut att vi sov bort halva söndagen, haha men skönt var det!
Puss & Kraam!

SOMMARENS ÖNSKNINGAR

2017-07-06 / 15:19:00
Sånt här är underhållande hörni! Att sitta och pyssla ihop små kollage lite nu som då. I sommar ser mina sommar önskningar i materielväg ut så här, och om man tittar tillbaka till ifjol så såg det ut så här (länk).
 
Något jag verkligen har kommit på att jag behöver är en liten helt vanlig svart axelremsväska. Men jag har inte hittat just den jag vill ha ännu, så sökandet fortsätter. Och att jag liksom inte har kommit på det tidigare förstår jag inte? Det är ju en av de nödvändigaste sakerna som borde finnas till hands när man ska någonstans, så man inte behöver släpa med sig hejla heimani.
 
Annars då, jo ett par slip on skulle vara perfekt nu i sommar, så jag kan variera dem med ballerinaskorna. 
Den långärmade klänningen såg jag i det här (länk) inlägget, och blev helt kär i den. Misstänker dock att den inte skulle sitta lika bra på mig.
Kram!

CHARMÖREN MAX

2017-07-05 / 15:32:48
Är han inte söt, vår lilla charmör Max! 
Han har förövrigt varit försvunnen i drygt en vecka, så jag hoppas han dyker upp snart. Och helst levande!
Dessa bilder fotade jag i onsdags, förra veckan. Men de har bara lämnat helt orörda i arkivet, så nu tog jag mig i kragen och redigerade klart dem. 
Gullavännen, kom hem!

KLACKEN PARTY @FREDDY KALAS

2017-07-03 / 21:40:00
Ännu ett härligt sommaräventyr har jag bakom mig, och fler är påkommande. För nu har Vörådagsveckan dragit igång!
På lördagskvällen samlades hela gänget vid grillen här i Vörå, för att sedan ta bussen till Klacken. Klockan 19:25 avgick bussen, och feelisen var verkligen på topp hela vägen till Klacken, tror att jag aldrig har suttit i en buss med så taggade människor. 
 
Vid Klacken var det redan proppfullt och kl. 24.00 när Freddy Kalas klev upp på scen, var det så trångt och bråkigt i publiken att man verkligen fick kämpa för att inte bli nertryckt på golvet och sönderstampad. Folket i publiken var verkligen helt galna! Vilket slutade med helt söndertrampade fötter och något blåmärke här och där. Annars var det en härlig kväll, så i slutändan var det nog värt det.
 
Vid fem tiden gick vi och la oss, vilket i sin tur betyder att vi sov bort halv söndagen. Men det var nu skitsamma för hela söndagen spenderade vi i princip på balkongen tillsammans med Jasmine och Bäck, och lite mat såklart. 
Kraam!