RUKA HUSKYFARM

2018-04-30 / 19:51:00
Hej på er! Söndagen i Ruka var en dag utan planer när vi vaknade upp på morgonen, men under förmiddagen hade vi redan hittat en rolig aktivitet att fara på, och den låg dessutom inte så långt borta. 
 
Vi bestämde oss för att besöka en huskyfarm, med över 200 Siberian Huskys! Och som om det inte vore nog med det, så fanns där även lamas, får, grisar, getter, en häst. kaniner, gäss och ett nyfött lamm med mera. För ynka åtta euro fick man gå fritt runt på gården och klappa alla djur. Och alla hundar var såå sällskapssjuka och de ville så gärna bli kliade på magen. Och jag lovar er, jag skulle ha kunnat spendera hel dagen där, men tyvärr hade vi inte tid med det.
 
Efter besöket på farmen, begav vi oss mot slalombacken för att grilla lite innan vi tackade för oss och påbörjade bilresan hem igen. 
Kram!

INFLYTTNINGSFEST

2018-04-29 / 19:38:00

Hej på er! I fredags vankades det inflyttningsfest hemma hos Jenna. Vi samlades ett litet gäng härliga tjejer hemma hos henne för att äta gott och bara umgås. Vilket vi också gjorde, och fan så kul vi hade! Det är väldigt länge sen jag haft så ont i magmusklerna, efter allt skratt, som jag hade när jag åkte därifrån. Sjukt god mat hade hon fixat ihop också, det serverades allt från fruktbricka till kycklingwraps. Mums mums mums!! 
Och det går ju inte att missa hur snyggt hon har det i lägenheten! Nästan som i en ikeakatalog, eller vad säger ni?
Puss och kram!



RUKA SKI SLOPES & REINDEER

2018-04-27 / 16:49:00
Hej på er! Nu ska ni äntligen få ta del av helgen jag spenderade i Ruka! Vi börjar med fredagen och lördagens händelser. 
Halva fredagen spenderades i bilen och när vi kom fram packade vi bara upp och installera oss i våra rum. Senare på kvällen hann William och jag faktiskt ta en liten promenad upp till renhagen, som står en bit upp i en av backarna. Och som ni säkert lagt märke till så är renarna definitivt en av höjdpunkterna med Ruka! 
 
På lördagsmorgonen var det tidig väckning som gällde, för att vi skulle hinna till backen så tidigt som möjligt. Det bästa som finns är när man är en av de första i helt orörda backar! Det blåste dock rätt kallt och ingen sol syntes till, men det var roligt att åka snowboard igen! De gångerna blir tyvärr allt färre nuförtiden, utan någon anledning egentligen, för känslan är helt obeskrivlig när man susar ner för backarna! 
 
Det var dock riktigt tråkigt att uthyrningen av snöskotrar hade stängt för säsongen! Men om man ska se det från den ljusa sidan så gör det mig bara ännu mer taggad på att dra till Ruka nästa år igen, och då för att åka snöskoter! 
 
Kram!
 

INGEN VANLIG DAG

2018-04-25 / 16:35:27
Hej på er! Den 19 april var ingen vanlig dag, för det var min pojkväns födelsedag! Och ni ska bara vet vad jag har funderat och åter funderat på vad jag skulle ge i present! Det hela resulterade i en adidas t-shirt från ridestore och pengar, något märkvärdigare än så blev det inte. Men han blev nöjd ändå, och det är ju huvudsaken! 💕
Kram!

EN LEDIG TISDAGSMORGON

2018-04-24 / 07:55:56
Vörå kan nog vara fint det också, den här bilden är tagen för två veckor sedan när jag och William var ute på en promenad.
 
Hej på er! Nu är jag hemkommen från Ruka, vi kom hem sent på söndagskvällen. Jag hann nätt och jämt andas innan jag skulle packa upp och om för att dra till skolan morgonen där på. Dessutom ligger jag efter en hel del på bloggfronten också, men jag känner att det får ta den tid det tar. För det är ingen vits att slänga ihop något halvdant blogginlägg som jag kommer störa mig på sedan. Utan jag tycker att det blir bäst när jag får ta god tid på mig! 
Men, nu börjar min håltimme vara förbi så nu ska jag börja göra mig i ordning inför skolan!
Kram!

PÅ RESANDE FOT

2018-04-20 / 20:21:33
Bilder från Ruka 2017.
 
Hej på er! Jag tänkte uppdatera er om att jag är i Ruka för tillfället, och kommer att vara här ända till söndagen. Vilket innebär att det inte kommer att komma upp så mycket här på bloggen. Däremot kan ni ju följa mig på instagram, för där kommer jag antagligen att vara snäppet aktivare. @jennygranfors - in och följ!
Kram!

SHADES ON

2018-04-17 / 17:13:50
 
Practice like you've never won. Perform like you've never lost. 
quote of the day
 

BROOKLYN 1975

2018-04-16 / 15:12:00
HOODIE - H&M / JEANS - GINATRICOT / BRILLOR - H&M
 
Hej på er! Måndagen är här och den första av tre temadagar är förbi. Tur det för jag har inte sett framemot denna vecka överhuvudtaget. I dag hade jag en första hjälp kurs och två timmar teori till hygienpasset, som jag skriver på onsdag. 
 
I dag har det dock inte alls varit lika soligt som i lördags när jag fotade dessa bilder. Jag ser ändå såå sjukt mycket framemot våren nu! Dessutom så är jag i behov av lite nya kläder också, bland annat nya byxor. Så en sväng till Vasa skulle ju inte sitta helt fel. 
Kram!

SUNDAY RAMBLING

2018-04-15 / 15:57:00
Hej på er! Söndagen till ära har jag spenderat med att förbereda och göra i ordning ett antal blogginlägg, som kommer upp någon gång under veckan. Detta inlägg får prydas av några bilder på Thea och Missen, som jag fotade i fredags när jag var ledig och passade på att gå ut en sväng och njuta av solen. Missen är så söt när hon ser så arg ut hela tiden. Hon är dock så pass gammal att jag antar att det är hennes standrad ansiktsuttryck, haha. 
 
I dag har jag även hämtat hem min vespa från vinterförvaringen hos fammo och faffas, så nu börjar moppesäsongen igen! 
 
Annars har jag har inte gjort någonting speciellt under helgen, annat än sovit ut efter provveckan, och min förkylning som jag drog på mig passligt under veckan har också börjat släppa.
Så nu är det bara att samla all ork och kämpa genom sista perioden som börjar nu på måndag. Vi har dock temadag från måndag till onsdag, och då ska jag bland annat ta hygienpasset!
Kram!

VÅRKÄNSLOR

2018-04-13 / 09:19:50
Hej på er! Nu är äntligen provveckan över, och efter sex stycken prov i rad känner jag mig riktigt slutkörd. Så det är skönt med en ledig fredag! Dessa bilder representerar provveckan rätt bra, plugga, äta något och plugga lite till...
I onsdags när William kom hem från internatet, så kom vi faktiskt oss iväg ut i friska luften på en promenad, medan solen höll på att gå ner. Och det väcker verkligen vårkänslor när snön äntligen har börjat smälta bort och det står plusgrader på temperaturmätaren. 
Kram!

FREDAGENS HÖJDPUNKT

2018-04-08 / 17:05:40
Hej på er! Nu är jag mitt uppe i provveckan och har för tillfället skrivit två av sex stycken prov. 
I fredags efter tyska provet hade jag och Jenna en tvåtimmarshåltimme, så då passade vi på att fara till hennes och äta lunch där istället. Och alltså har ni sett hur snyggt hon (länk) och Jacob har det i lägenheten?! 
Fotoentusiasten i mig vaknar verkligen till liv när jag är där och det skulle vara så roligt att få fara dit och fota med kameran! 
Nå tillbaka till fredagens lunch. Vi svängde ihop pommes frites som vi åt tillsammans med bröd som Jenna bakat tidigare och en sallad som hon även gjort dagen innan. Mums!
Och alltså, helt ärligt, jag tror inte att jag känner någon annan människa som är så driven och hinner med så mycket saker som Jenna! 
Kram!

PÅSKLOVET

2018-04-06 / 17:46:00
Både torsdags och fredagskvällen spenderade jag och William hos Jenna och Jackes, för att hjälpa dem med flytten. Jag och Jenna diskade som om vi skulle ha haft betalt för det, haha! Men vi hann faktiskt med rätt mycket under dessa två kvällar, och sista kvällen kokade vi till och med ihop en väldigt enkel inflyttningsmiddag på nattimmarna. Inte så fotogeniskt, men gott var det!
 
På lördagen hade jag planerat in en liten fotografering, så då sminkade jag mig och gjorde mig i ordning. För att sedan fotografera några enkla självporträtt, i min nya jeansjacka. Bilderna har jag redan visat er, men i fall ni inte sett dem av någon anledning så finns de här (länk).
 
En bukett med gula tulpaner och en skål med påskgodis, påskafton till all ära! 
 
Söndagskvällen spenderades framför monopolbrädan tillsammans med William och Emma. Jag kan meddela med stolthet i rösten, att det var jag som vann, haha! Både första och antagligen sista gången! 
 
På måndagseftermiddagen drog jag och familjen till Tesses café på mat. Och jag tog det som jag alltid brukar äta där, en hamburgare i ficka. För det är det ända jag orkar äta upp där och så är det ju gott också, så inget fel med det! 
 
Hej på er! Det var det påsklovet det och den tillbakablicken. Förutom detta har jag inte gjort så mycket annat än sovit, kollat Netflix och bara tagit det lugnt. Och nu har provveckan dragit i gång också, så denna helg kommer jag antagligen spendera med näsan i ett x antal olika skolböcker. Men det är så skönt sedan när provveckan är förbi!
Kram!

APRIL

2018-04-02 / 11:41:00
Hej på er och glad påsk! April är här och påsklovet börjar lida mot sitt slut. Det kommer ett skilt inlägg med påsklovets bravader lite senare, så håll utkik här under veckan. Det har i alla fall varit bra med lite ledighet för min del, och jag hoppas att ni också har haft en bra påskhelg!
Jag har även hunnit inviga min nya jeansjacka från ginatricot, under en fotografering i lördags. Så nu hoppas jag bara på varmare väder och att våren skyndar på en aning så jag kan börja använda den utomhus också!
Puss och kram!