ÅRET 2016

2016-12-31 / 13:40:46
Beskriv året med tre ord.
Spontant, händelserikt och lärorikt. 
 
Årets bästa bild?
Helt klart den här! Den här bilden har varit min bakgrundsbild på telefonen i stort sett hela året. För jag gillar bilden, men jag älskar människan bredvid mig! 
 
Vart reste du?
En shoppingdag till Umeå, IKEA besök till Tammerfors, konfirmationsläger på Klippan och så bodde jag i Vasa en vecka under första praoveckan. Det är väl det närmsta jag kommer till när jag räknar resor i år. 
På båten påväg till Umeå.
På stranden, på Klippan. 
 
Vad såg du mest fram emot?
Moped- och traktorkortet, konfirmationen, sommarlovet, umeåresan, alla danser och fester med folket, sena kvällar och alla spontana påhitt under sommaren.
 
Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
En massa nya saker, men det är svårt att komma ihåg allt! Men några saker är att jag har rest med min pojkvän, varit på flera olika danser under sommaren för första gången, gjort en massa onämnda dumheter och varit på konstens natt för första gången. 
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
8-9 juli Vörådagshelgen, första maxmodansen och storberget.
14 juli Umeåresan med min pojkvän och mina vänner.
30 juli Åminne beachpartyy.
11 augusti Konstens natt och min och Williams två och ett halvårsdag.
 
8-9 juli
 
14 juli
 
30 juli
 
11 augusti
 
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2016?
 
Det här åstadkom jag under 2016!
Lärt känna och träffat så många, både nya och redan bekanta, människor i år och blivit mycket mer spontan! 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Ingenting, tar en dag i taget!
 
Planer för 2017?
Skaffa sommarjobb, börja gymnasiet och ha en herrejävlars fantastisk sommar med så mycket äventyr och roligheter som möjligt!
 
 GOTT NYTT ÅR PÅ ER! 

THE LITTLE BLACK

2016-12-28 / 18:43:59
 
  
 
KLÄNNING från NELLY.COM

PARAFRAS

2016-12-28 / 18:16:45
  
Parafras. Ett av många projekt vi jobbade med på media lektionerna i skolan nu före jullovet. Parafras uppgiften gick ut på att välja en känd målning och utifrån den göra en liknande bild själv. Jag valde målningen på bilden här ovan, som föreställer en kvinna som står uppe på en gräskulle i ett väldigt blåsigt väder.
Ända som saknas på min bild är den blåa klädseln och den lilla pojken bredvid. Och att skogen i bakgrund, som inte hör dit, skulle behövas redigeras bort. Annars är jag riktigt nöjd med hur resultatet blev.
Vi skrev ut och satte upp projektet på väggen i skolan också. Så för er som inte går i min skola så har ni nu möjligheten att se mitt "mästerverk" här istället, haha!
 

JULKLAPPAR 2016

2016-12-28 / 12:56:00
 
 
Tallrikar / Julstrumpor / En stjärnprydnad / Mysiga tofflor / Te och en tehållare
 
En ny kameraväska / Nytt objektiv (50mm) / UV filter. Det kommer ett skilt inlägg senare på objektivet och filtret.
 
Fyra glas från Iittala
 
 
 
En hel del godislådor / presentkort / pengar 
 
Tack så mycket för alla julklappar! ♥

SISTA JULFESTEN I GRUNDSKOLAN

2016-12-25 / 18:40:00
 
 
 
Julfesten 22.12.2016. De traditionella julfest bilderna.
Den sista halv timmen efter att allt julprogram är över, är den mest kaotiska halvtimme jag någonsin varit med om. När alla skall ha bild med precis alla, det är iskallt och folk tappar tålamodet på varandra, perfekt kombination.
Som traditionen säger, är det niorna som håller i julfest programmet varje år, så även i år! Min klass ordnade en "Gissa vem?" tävling med bilder på elever och lärare som små, där man skulle gissa vem det var. Och en tävling där min klass hade gjort egna versioner av små klipp ur filmer och serier och de tävlandes uppgift var att gissa vilken serie/film det var frågan om. Måste säga att årets julfest gick mycket snabbare än tidigare år och den var också rätt underhållande! 
Men nu, med sista julfesten i grundskolan bakom mig och avklarad, siktar jag in mig på det efterlängtade jullovet! Som jag har längtat! 
En närmare titt på min outfit kommer i ett senare inlägg, så håll utkik!
Puss på er!
 

Dec

2016-12-19 / 11:55:00
Lite bilder från december månad.
I söndags, igår, klädde vi julgranen så nu är den på plats, fjärde advent till all ära! Annars den 13:e var det luciamorgon i skolan och det var lågstadiet som lussade, min lillasysters klass och i onsdags var vi nior på studiebesök till Vasa yrkesinstitut. Och för första gången på många år har det varit snö i stortsätt hela december månad, utan att en enda gång regna bort helt och hållet. 
Nu är det bara fem dagar kvar till julafton och tre dagar kvar till jullov. Som jag har längtat! 
Kram!

DRINK TO THAT

2016-12-19 / 11:31:00
Cheers to the weekend, gud vad jag älskar helgerna! 
I fredags när jag kom hem från skolan satte jag genast igång med att sminka mig för att vinna så mycket tid som möjligt. Körde på min nya röda tröja och en svart basic kjol, eftersom det bara är en vecka kvar till jul tyckte jag att rött var rätt färg. Vid halv åtta kom Amanda och Bäck och plockade upp mig och William för att dra vidare på fest till Hellnäs. Hade en skitrolig kväll -tack för den alla inblandade! 
På lördagen vaknade jag upp bredvid William, hos mig. Lördagen bestod mest av serie tittande och sedan på kvällen en sväng till Oravais tillsammans med folket.  
Puss på er!

SKOLFOTO 2016

2016-12-04 / 14:49:00
Skolfoto 2016, bättre sent än aldrig. Vi fotade oss i september, för ungefär fyra månader sedan. Och skolfotona kom hem på posten i oktober.
Skolfoto är ju skolfoto och vad kan man. Kan inte minnas en enda gång jag varit nöjd över ett skolfoto. I år tycker jag däremot att klassfotot blev väldigt lyckat. Resten av bilderna är som de är men bättre de än inga bilder alls! 

CHRISTMAS IS ON THE MOVE

2016-12-04 / 13:33:00
   
TRÖJA -H&M / SVARTA HIGH WASTE BYXOR -GINA TRICOT / MOBILSKAL -GLITTER
Hej på er! Första söndagen på länge utan söndagsångest? Kan ju också bero på att jag är ledig på måndag och tisdag, haha. 
Julen närmar sig med stormsteg och julkalendern har dragit igång. Jag tittar på årets julkalender och jag tycker faktiskt att den är ganska bra, någon annan som tittar? 
I lördags var jag till Vasa en sväng med mamma och syster, på lite shopping och julklappsshopping. Dock kom jag inte hem med allt som jag skulle ha önskat men, en början är det ju i alla fall. Den röda tröjan jag har på mig på bilderna här ovan, är det enda jag köpte till mig själv. Men jag gillar den sjukt mycket, den passar perfekt nu till julen! Funderar på om den till och med skulle passa på julafton?