BROWNIE FOR TWO

2016-06-30 / 17:56:05
Årets första kulglass - sjukt god smak!
I tisdagskväll kom William efter mig och så for vi på glass till Grillen. Vi köpte varsin kulglass med smaken brownie, som var super god! Efter glassen for vi vidare till Isaks, på kaffe och så hälsade jag på kattungarna. De är såå söta, och om bara några veckor får vi nämligen hem två av dem! När det blev kaffedags kom några till dit en stund, och sedan vid tio började jag och William söka oss hem åt. En mysig tisdagskväll!
Annars är det så här mina dagar ser ut mesta dels, vaknar sent-sitter vid datorn hela dagen-äter-ute på byn om kvällarna-uppe hela natten-somnar sent osv. Men jag gillar det! Är det sommar så är det.
Puss på er!

KONFIRMATIONSPRESENTER

2016-06-30 / 12:57:46
TACK för alla fina rosor och konfirmationspresenter! ♥

BRUDSUND LA VILLALIV

2016-06-30 / 12:07:00
Villaliv -det är något med vattnet som har en tendens att göra en så lugn.
I tisdags var jag till villan, för första gången i år faktiskt. Tillsammans med mamma och Emma, och  mommo & moffa kom dit lite senare också.
Jag låg och flöt med vågorna, på luftmadrassen, ute vattnet ett bra tag under eftermiddagen. Solen värmde så otroligt mycket och det var så skönt att bara ligga och halvsova på madrassen medan den sakta följde med vågorna. Medan tankarna bara flöt som med vågorna! Eftersom det bara är några meter till andra sidan är risken ganska liten att man flyter iväg och inte orkar paddla tillbaka, så det funkar utmärkt att ta en liten powernap ute på madrassen. 
Måste ta William med mig nästa gång, för risken finns att man blir rätt rastlös så fort man inte har något att göra! Och så är det ju roligt med sällskap också! Men det får nog vänta tills han kommer hem från Helsingfors, så nästa vecka någon gång tror jag vi fräser iväg med moppen nån dag. Om vädret tillåter då förstås!

MIDSUMMER IT IS

2016-06-29 / 12:19:00
Hej på er! Midsommaren är över, och jag har inte hunnit blogga om det som vanligt, förutom konfirmationen då. Men midsommarhelgen var bra, bättre än de tidigare midsomrarna men den skulle ha kunnat vara bättre. I alla fall, i år var det första gången jag firade midsommar tillsammans med mina vänner (vilket var hundra gånger roligare) istället för att vara ut och köra med familjen!
Fredagen var mest en vanlig ute på byn kväll, lördagen var det konfirmation och konfirmationskalas först, och sedan på kvällen drog jag och William och många fler till Isaks hemmafest där vi spenderade resten av kvällen. Med korvgrillning, kubb spelande, ut med moppebil en sväng och en massa andra roligheter under nattimmarna. Med ett roligt schack måste jag säga! Vi kom hem vid 02:30, gick och la oss och sov till elva, söndagen var rätt lugn. Umgicks med lite folk, åt grillmat och bara chillade sedan sov jag hos William natten till måndagen.
En bra midsommarhelg -ser framemot nästa midsommar redan! 

KONFIRMATIONSDAGEN †

2016-06-27 / 23:22:00
Kvalitén är hemsk, jag vet.
Fotografer: Sofia Grind & Jenny (jag)
I lördags, på midsommardagen, var det tidig väckning och sedan dags för några timmar i kyrkan! Klockan ett tågade 28 stycken nykonfirmerade konfirmander ut ur Vörå kyrka! Överlyckliga över att skriftskoletiden äntligen var över!
Sedan fotade vi lite snabbt och efter det bar det av hem till oss. Dit släktingar och bekanta kom på konffiskaffe. Bjöd på massa kakor och tårtor till fikat, fick många fina presenter & rosor och var super glad och lycklig hela dagen!
Tack så mycket för alla fina presenter! ♥

KONFIRMERAD 25-06-2016

2016-06-25 / 11:00:00
Fotograf: Maria Frände

LOVELY SUNSET

2016-06-24 / 23:44:19
Missen och jag tittade på solnedgången tillsammans i onsdags. Älskar solnedgångar, och soluppgångar också för den delen! 

SKRIBALÄGRETS BRÖLLOP

2016-06-21 / 13:18:56
Lite bilder från skribalägrets bröllop. Som ni ser var det jag och William som gifte oss, med Jenna och Melinda som brudtärnor och Emil som bestman. De hade skrivit jätte fina tal också, och mina härliga brudtärnorna ordnade till och med en liten lek. Men jestas vad mycket asia med ett bröllop, det var så rådigt och stressigt i början innan vi fick allt på radin. Men det var roligt, kändes nästan som det skulle ha varit på riktigt! Bröllopet är lätt en utav de få roliga saker vi gjorde på lägret!   

SKRIBALÄGER PÅ KLIPPAN 2016

2016-06-20 / 13:53:00

Hej på er! Här har det ekat tomt ett tag nu.
För i onsdags åkte jag på skriftskolläger till Klippan med hela min skriftskolegrupp. Och vi kom hem sent på lördagskvällen. På lördagen den här veckan är det konfirmation som gäller! Japp, jag har överlevt skriftskolan gott folk! 
Onsdagen var jätte fin, super härligt väder, nytt ställe, fotade en hel del och umgicks med bästa sällskapet. Men från torsdag till lördag spöregnade det i ett, sjukt tråkigt! Och pga. det fick vi t.ex. inte prova på äventyrsbana nå!
Annars var själva lägret rätt hemskt och dagarna såg ungefär likadana ut, maten var usel, löjliga regler och skribalektionerna lång, många och tråkiga.
Men fritiden däremot var bättre, haha! Vi följde en specifik regel strikt; va så jobbig som bara möjligt och gör som du vill!
Bilderna här ovan är från onsdagen, jag visar bilderna från "bröllopet", vi hade i fredags, i ett senare inlägg.
Kram på er!

ALEXANDRAS KONFIRMATION 12-06-2016

2016-06-13 / 15:26:00
 
 
 
 
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / KONFIRMAND: ALEXANDRA STRÖM
 
Hej på er! I går var hela familjen på Alexandras konfirmationskalas, på eftermiddagen. Jag fick äran att fota Alexandras konfirmationsbilder, så idag har jag mesta dels ägnat tiden åt att redigera dem.
För att vara första gången så är jag faktiskt rätt så nöjd! Ljuset är dock lite gult, men det är något jag får tänka på mera nästa gång. Annars är jag rätt nöjd med resten. 
Grattis till konfirmationen Alexandra!
 
 

SOMMARFRISYR DELUXE

2016-06-11 / 13:03:16
 
 
 
 
Flätorna blev asfula men det kommer definitivt bli en frisyr jag kommer köra på ofta i sommar! 

JUST CHILLIN'

2016-06-09 / 14:29:57
Hej på er! Jag har inte gjort så mycket sedan jag fick sommarlov. Kollat lite serie mellan varven och bara tagit det lugnt. I måndags och tisdags planterade jag skog och i gårkväll kom William hit. Vi tittade på en Beck film, åt lösgodis och bara myste, medan det stormade som bara den där ute! Vädret just nu är helt sjukt - det har inte stormat så här mycket på evigheter!
Hoppas det blir bättre väder till helgen och nästa vecka för då åker jag på skriftskoleläger i fyra dagar! Och innan konfirmationen (som är den 25:e) så skall jag förhoppningsvis hunnit ha en konfirmationsfotografering. Så då MÅSTE det vara bra väder!

SOMMARLOV 04-06-2016

2016-06-05 / 13:55:00
Från vänster, Jenna, Amanda, Johanna, Jenny (jag) och Frida. 
 
 
Isabelle och William.
Jenna och Jacob.
Igår, lördagen den 4.6, klockan 10:46 stapplade jag ut ur UF lokalen på mina skyhöga klackar, med hela sommarlovet framför mig! Som jag har längtat! Lyckan jag kände när jag kom ut på gården, efter skolavslutningen, med ett toppenbetyg, med medeltalet 9,5, och ett stipendium, i bildkonst, i handen och ett tio veckors sommarlov framför mig, var helt obeskrivlig! Kunde inte bli lyckligare då.
Åttan är ett avslutat kapitel och till hösten kliver jag in i TGS skola som en nionde klassare och påbörjar mitt sista år i högstadiet. Efter det är högstadietiden ett minne blott! Kommer dock sakna alla härliga niondeklassare jag lärt känna under året som inte längre kommer gå kvar där. Men jag önskar dem ett stort lycka till inför framtiden! Och nu skall jag verkligen ta vara på det här sommarlovet, och verkligen göra så mycket roligt som jag bara hinner och njuta!

Minigolfsproffs

2016-06-02 / 23:06:51
 
Minigolf vid Norrvalla blev kvällens nöje. Är inte så förtjust i golf överlag men med rätt sällskap funkar det alltid. Ända människorna på golfbanan och med kvällssolen som värmer blev det en riktigt rolig kväll! Vi hade bränt oss alla fyra under dagen idag, så när solen lyste starkt, ännu trots det började bli kväll, på huden, bara sved det -tecken på att man skulle behöva börja använda solskyddskräm. Annars var det en riktigt mysig kväll med bästa kvartetten! ♥

June, bring me the Summer

2016-06-02 / 17:54:00
 
Den sista veckan i skolan har varit rätt rörig, men rolig. I dag hade vi till exempel cykelutfärd i skolan. Vi pausade på Rasmusbacken, och då passade vi på att klappa alla djur de har där, de är ju bara för sööta! Efter det for jag, William, Jenna och Jacob (bästa sällskapet ju!) till Kangas. Där vi simmade, grillade korv och låg och stekte i typ två timmar. Sommarkänslor till max! Har redan bränt mig på axlarna och bröstkorgen, och det är bara i början av juni ännu! Vädret får mer än gärna fortsätta så här, älskar det!
Men nu skall jag rusa, för vi funderar på om vi skall hitta på något ikväll igen.