when the autumn arrived

2016-09-29 / 14:35:49
Hösten kom verkligen all in i år! Allt gick så snabbt, nästan över en natt, så var sommaren som bortblåst och hösten hade tagit över! Hoppas jag hinner med åtminstone en fotografering i höst. Det skulle vara så harmt att missa en hel årstid!
Torsdagen till ära spöregnar det. Något positivt däremot är att helgen närmar sig, och min praovecka på s-market börjar lida mot sitt slut, bara en dag kvar. Veckan har gått jävla snabbt och det har varit så skönt att slippa skolan en hel vecka! Jag har jobbat mellan åtta och två, och imorgon är sista dagen. Har trivts bra på s-market så det är nog därför veckan har gått så snabbt också! 
Kram!
 

SMOOTHIE LOVE

2016-09-24 / 16:56:12
 
 
Smoothies är definitivt bland det godaste som finns! Speciellt jordgubbs!
Man kan blanda, i princip, nästan vad som helst och inget recept behövs heller. Önskar vi hade lite större glas att dricka smoothies ur, och oändligt med bär och frukter, haha. 
På bilderna här ovan är en hallon och jordgubbs smoothie, som jag gjorde för några veckor sedan. Den innehåller vaniljyoghurt, jordgubbar, hallon och lite mjölk. Mätte inte upp något utan gick bara på känsla och ögonmått. Busenkelt! 

laced back

2016-09-19 / 19:25:31
 
 
Tröja från H&M // Svarta byxor från gina tricot // Converse // Ring från Kalevala

SATURDAY NIGHT BDAY PARTY

2016-09-19 / 19:15:00
Spend your life with the people who make even going to the grocery store an adventure.
Ännu en helg har passerat, fort som fan dessutom, och det är måndag igen.
På lördagskvällen drog jag och många fler till Nikitas för att fira att hon fyllt år. Vi kom dit vid halv nio och huset var i stortsätt redan fullt! Men fan så roligt jag hade, är så glad över att ha så härliga människor omkring mig!
Bilderna är som de är haha, men det är åtminstone någonting. Huvudsaken är ju att vi hade roligt, och de hade vi minsann!
Timmarna rusade iväg fort som bara den, och när klockan närma sig 02, började vi söka oss hemåt. Vid 03 kröp jag och William till sängs och somnade med en gång. En utav de bättre lördagarna, definitivt!
Kram på er!

an old brick wall

2016-09-18 / 17:34:00
 
Topp från BikBok // Vita byxor från Gina tricot  -new! // Jacka från H&M // Ring från Kalevala
Några outfitbilder från konstens natt, i augusti. Det regnade hela kvällen, vilket syns ordentligt på bilderna. Håret ser för jävligt ut, sminket är fem före att regna bort och det blåste rakt genom jackan. Men vill man vara fin, får man lida pin! Älskar mina vita byxor från ginatricot, ända minuset är att de är lite väl genomskinliga, så man får tänka lite extra innan man väljer underkläder och ovandel. 

Weekends are my kinda week

2016-09-17 / 12:01:17
Hej på er! Skönt med helg va? Det tycker jag i alla fall!
Har haft en skolvecka full med prov och förhör, fullt ös med en gång! Skolan gör en verkligen trött, skulle kunna gå och sova när jag kommer hem från skolan och sova ända till morgonen där på. 
 
I fredags, sista timmen, gjorde vi amerikanska pannkakor på mattetimmen, lite variation i skolarbetet. Det var roligt med lite annat än det gamla vanliga. Och tacka gudarna att vi har en sån snäll mattelärare att han föreslår och hjälper till att ordna sådana lektioner!
Puss på er!

black as ordinary

2016-09-13 / 21:57:00
 
 
Jacka -H&M // Topp -BikBok // Byxor -ginatricot // Skor -Converse // Väska -H&M 
 
En outfit från i somras som jag inte hunnit visa ännu. Älskar verkligen jackan, använder den tyyp hela tiden! Och till ingens stora förvåning är det svart som är den ledande färgen, haha! Lätt och enkelt val. 

Skolfotografering 13/09

2016-09-13 / 21:38:10
Hej på er!
Har tillbringat kvällen med näsan i hälsolära boken, har nämligen prov imorgon. Och sista minuten människa som jag är, speciellt när det gäller prov och sånt skit, så började jag läsa först i kväll. Det slutar alltid med att jag sitter uppe halva natten och gör klart det som skall vara gjort morgonen där på, haha... Dålig taktik, rekommenderas inte! 
Hur som helst, idag har vi haft skolfotografering i skolan, skönt med lite annorlunda skoldag. Dock är jag jävligt osäker på hur bilderna blev så jag längtar verkligen tills vi får se hur de blev, är rätt säker på att de blev misslyckade som vanligt, men vem vet. 
Nu skall jag läsa lite till på hälsolära provet och sedan ta natten!
Kram!

back when we were kids

2016-09-11 / 14:57:08
Här är en drös med iPhone bilder från de senaste veckorna. Bland annat från Juthbacka marknaden, konstens natt, bild på mitt nyfärgade hår, bio, första september och från nån kväll här och där, fast det mesta har ni redan sätt.
Känns som hela augusti var över innan månaden ens hann börja, och nu är nästan halva september redan över. Tiden går verkligen snabbt när man har roligt! Däremot står tiden stilla mellan nio och tre på veckodagarna och helgerna bara flyger iväg. 
Veckan framöver har vi skolfotografering i skolan, på tisdagen, och just därför färgade Jenna håret åt mig i torsdags. Så nu ser det lite fräschare ut och jag slipper se min fula utväxt! Hoppas verkligen att årets skolfoto lyckas, då det ändå är sista året i grundskolan! 
Kram!

HIMLEN FULL AV FÄRGER

2016-09-08 / 16:36:44
I lördags <3.9> hade Powerpark, i Alahärmä, sin årliga säsongsavslutning.
Hela nöjesfältet lös upp när attraktionerna var i full gång och all små belysning var på, medan fyrverkerierna fyllde hela himlen med alla regnbågens färger. Det var en otroligt mäktigt känsla att stå där under och titta på, medan det skakade i marken när raketerna small. Jag for dit med William och hans pappa, och för mig var det allra första gången medan de hade varit där flera år i rad. Rekommenderar er verkligen att åka och titta på fyrverkerierna nästa år! För det skall jag definitivt göra!
Puss! 

En höstig lista

2016-09-04 / 18:57:00
Hittade den här listan på Amandas blogg, här hittar ni inlägget!
 
1. Vad kommer du äta i höst?
Skolmaten till största dels, tyvärr. Sen vanlig husmanskost här hemma, bara som vanligt. Så i matväg ändras inget.
 
2. Vad kommer du dricka i höst?
Te, te och te. Och då skall det vara muminte, helst! Börjar alltid drick te i slutet av augusti och håller på ända in i april. 
 
3. Vilken blir din favoritmöbel i höst?
Det blir väl sängen det, fast det är den året om. Så ingen ändring här heller. 
 
4. Vilket klädesplagg kommer användas flitigast i höst?
Hm..ja det blir väl nog mina ripped jeans och nån fin långärmad tröja med nån fin detalj. Till exempel min svarta långärmad tröja med bara axlar eller den vita med snörning i ryggen. 
 
 
5. Hur ser den typiska höstdagen ut?
Vaknar, äter frukost, åker till skolan, umgås med kompisar, eftermiddagskaffe med William, hem och äta, kolla film eller vara med William, laga läxor och sedan gå och sova. 
 
6. Vad kommer du läsa i höst?
Ehh..skolböcker antar jag.
 
 
7. Vad kommer vara din största förändring i höst?
Tror inte att det finns nån stor, stor förändring, utan det ända som skiljer från förra hösten är väl att jag går sista året i högstadiet i år och därför måste börja fundera vart jag skall söka efter nian, och så skall vi på flera studiebesök och så har vi två praoveckor i höst (Vecka 39 och 46). 
 
8. Vad kommer vara din största utmaning i höst?
Att försöka göra undan läxorna tidigare på kvällen så jag slipper sitta uppe och kämpa med dem mitt i natten. Och att inte stressa sönder på grund av skolan och allt arbete med det. 
 
9. Vad är det bästa med din höst?
Tända ljus, mycket film/serie tittande, höstfotografering, mys med William och lyssna på spotifyspellistor om och om igen i hörlurarna. Och att få börja gräva fram halsdukar, stickade vantar och varmare skor, så småningom, så att man inte fryser ihjäl påväg till skolan. Halsduken och vantarna är dock redan framme! 
 
 
10. Vem kommer du att mysa med under filten i höst?
William, helt klart! 

FINDING DORYYY

2016-09-03 / 18:08:18
 
 
I onsdags, efter skolan, tog jag och William halv fyra bussen till Vasa. För att gå på en spontan bio, som vi kom på att vi skulle kunna fara på i början av veckan. Och efter många om och men hittade vi tillslut rätt ingång till bion (pga. renovering hade de en tillfällig ingång på ett annat ställe).
Vi kollade filmen Finding Dory, uppföljaren till Finding Nemo, och den var jävla bra för att nästan vara en barnfilm, rekommenderar den verkligen! 
Efter filmen gick vi till McDonald's och köpte varsin måltid och frappe. Mums! Sedan vid åtta tiden blev det hemfärd. Och sedan var det att ta natten tidigt på grund av skoldag dagen efter. Men det var definitivt en utav de bästa kvällarna i sommar (sista augusti och allt!!). Nu är det väl officiellt höst.