RUKA SUNSET

2017-04-29 / 15:02:00
Nu kommer äntligen sista bilderna från Ruka och eftersom de kommer upp så sent, så tidinställer jag tillbaka inlägget till april. Där det egentligen borde ha kommit upp.
På lördagskvällen, i Ruka, promenerade jag och Sofia ut i skogen för att försöka fånga solnedgången på bild. Vilket visade sig vara svårare än vad vi trodde, för det blev aldrig någon ordentlig solnedgång utan solen försvann bakom några moln i stället. 
Så besvikna på att solnedgången inte riktigt visade sin bästa sida, kröp vi bokstavligen tillbaka för det var så mycket snö och om vi skulle ha stått upp skulle vi genast rasat igenom den, haha! 
Nå, några helt okej bilder är väl alltid bättre än inga alls!
Kraam!
 

VETERANFESTEN 27.4.2017

2017-04-27 / 15:30:00
Finklädda och uppstädade att gå på Veteranfest! Som ni ser på bilderna, så var vi på veteranfest från skolan i torsdags, veterandagen till all ära. I år var det sista gången det hölls en veteranfest i Vörå, så det vara inte bara niorna, som tidigare, utan hela skolan som var bjuden.
Veteranfesten började klockan 13 och slutade klockan 15, så de två sista lektionerna föll bort. Vi samlades i Norrvallas gymnastiksal och där lyssnade vi på sånger, tal och dikter bland annat.
Det var både roligt och lite annorlunda att vara lite finare klädd mitt i veckan och dessutom i skolan. 
Kraam!

OREOCAKE

2017-04-24 / 17:45:00
Hello peepz! På lördagskvällen bjöds det på oreokaka hemma hos mig, när Jenna och Jacke kom över på en kopp kaffe. En riktigt lyckad kväll blev det, med en hel del skratt. Och det var härligt att umgås och catcha up lite utanför skolan som omväxling!
Jag och William slängde ihop världens enklaste kaka, på typ tio minuter som vi sedan serverade med kaffe. Och den blev super god! Rekommenderar, rekommenderar!
 
Ingredienser:
Kladdkaka, vi köpte en färdiggjord kladdkaka som var djupfryst, så det vara bara att låta den tina upp lite. 
2,5 dl grädde
Ett paket med oreokex. 
 
Ta ut kladdkakan ur formen den kommer i och placera kakan på ett valfritt fat. Vispa sedan grädden och blanda i ungefär halva paketet med oreokex. Bred ut grädden på kakan och använd resterande kex som dekoration på kakan. Klart! Svårare än så var det inte. 

SKI BISTRO CAFÉ

2017-04-23 / 15:17:43
CAFÉ SKI BISTRO -Världens godaste varm choklad! Helt seriöst, jag har aldrig druckit så god varm choklad som i Ruka. Rekommenderas starkt! 
Det var så härligt att bara sitta och njuta av solen och chokladen ute på terrassen, med slalombacken framför sig. Och dessutom slapp det inte att blåsa där heller, eftersom vi var omgivna av höga backar. Helt klart en utav de bättre fikapauserna! Lite senare den eftermiddagen sökte vi oss till en grillkåta för att grilla lite korv till lunch, om man nu fortfarande kan kalla det för lunch då. 
Afternoon -well spent!

REINDEERS IN RUKA

2017-04-23 / 14:08:00
Hej på er! Som jag skrev tidigare, så fanns det två renar mitt i backen, i Ruka. Söpö och Nöpö hette dem, och de var så söta! Jag tyckte dock lite synd om dem när de var tvungna att gå av och an i en liten hage.
Eftersom det var första gången för mig tyckte jag att de var så fascinerande att se på. Medan William, som sett renar tidigare, inte alls fann det lika intressant, haha. En häftig upplevelse var det!

RUKA SKI RESORT

2017-04-21 / 17:56:00
ON THE TOP OF THE MOUNTAINS! Vi spenderade nästan hela lördagen i backen, och det var så härligt! Helt fantastisk utsikt och backarna i Ruka var i så mycket bättre skick än vad jag är van vid. Och nästan bäst av allt, jag fick se renar på riktigt, för allra första gången i mitt liv! Och de var så söta! Men det får ni se i ett skilt inlägg senare. 
Vi steg upp vid åtta på lördagsmorgonen, åt frukost, fixade oss och begav oss till backen vid halv elva. Solen sken hela dagen och trots att det var på minus frös jag inte som jag brukar göra. Suveräna backar, världens godaste kakao, renar och William, bättre kunde det inte bli!
Kraam! 

BDAY BOY

2017-04-19 / 16:11:11
I dag är det ingen vanlig dag, för i dag är det min pojkväns födelsedag! Stort grattis på din födelsedag älskling! ♥ Ville bara kika in här och berätta det, samt visa er presenten jag tänkte ge honom, stilrent och snyggt papper dessutom! Men vad som gömmer sig in i tänker jag inte berätta, för då kan det ju hända att han redan hunnit läsa det här. 
Hoppas du får en super bra dag, puss och kram!

HAPPY EASTER

2017-04-19 / 15:51:50
Så här såg det ut under påsken hemma hos oss. Inte så värst mycket pynt, men jag tycker inte att det behöver vara så mycket heller. De där små påskäggen, som ni ser på bilderna, är verkligen det bästa med typ hela påsken, haha! Men de är såå sjukt goda!
Jag hann aldrig publicera dessa bilder under påsken, som det var tänkt, så de kommer upp nu istället. Bättre sent än aldrig. 
Kram!

EASTER WEEKEND

2017-04-17 / 11:44:47
P Å S K L O V. Eftersom det har varit helt dött här på bloggen de senaste veckorna, så kan jag säga att vi fick vårt efterlängtade påsklov i torsdags. Och det var så skönt! 
På torsdagsmorgonen var det tidig väckning och så bar det av mot Vasa. Mamma hade frissatid, syrran skulle shoppa och jag själv var på jakt efter en födelsedagspresent till min pojkvän, vilket jag också hittade, och jag är riktigt nöjd med vad det till slut blev. 
På fredagseftermiddagen var hela familjen på påskfika till min farmor och farfar. Där bjöds det på bakelser, glasskaka och småbröd. 
Senare på kvällen for jag och William ut en sväng, och det slutade med att vi for med Oscar en sväng till Vasa där resten av schacket redan befann sig.
I lördagskväll hamnade jag, William, Jenna och Jacke lite oväntat på en lokalfest i Vassor. Tanken var från början att vi bara skulle fara dit en sväng och sedan hem tillbaka, men vi lämnade dit. Vilket inte heller felade något, utan det slutade med ännu en rolig kväll!
Och i morgon, tisdag, far jag till Tammerfors, Tays sjukhus, på min årligakontroll, så då är det tidig väckning som gäller igen!
Kramar! 
 

RUKA VILLAGE

2017-04-16 / 18:10:00
Nu har jag äntligen fått tummen ur och börjat redigera bilderna från Rukaresan, vi var på förra helgen. Vi startade halv nio på fredagsmorgonen och kom fram vid fyra tiden på eftermiddagen. Med lagom bortdomnade ben och röv, sju timmar senare, så packade vi upp lite smått i lägenheten och böt sedan om för att åka lite i kvällsbacken.
Efter kvällsbacken, när det började bli lagom kallt i både händer och fötter, satte vi oss på ett café och drack varsin varm oboy. Ruka har seriöst världens godaste varm kakao!
William och jag hann också gå ut på en promenad runt Ruka Village innan det började snöa riktigt ordentligt. 
På lördagen hade jag med mig kameran i backen hela dagen så det får ni se i ett senare inlägg. Utsikten uppe på backarna var helt otrolig! 
Kram!

A WHILE AGO

2017-04-06 / 15:11:00
Hej på er! Det var ett tag sedan sist, och det har till och med hunnit bli april. Bilderna här ovanför är från i helg, när vi var hemma hos Emil. Jag gillar verkligen denhär frisyren, både sött och tufft på samma gång! I veckan har jag skrivit förhör, kollat Netflix och i kväll ska jag börja packa. För i morgon drar
jag till Ruka, och är där hela helgen tillsammans med Williams familj. Första gången för min del, så det ska bli spännande!
Kram!