MIDSUMMER 2017

2017-06-28 / 15:02:10
 MIDSOMMAREN 2017
Midsommaren var inte så händelserik, förutom min lillebrors konfirmation, i år. Fredagskvällen var fin med lite solsken till och med, medan det spöregnade hela lördagskvällen. Jag gjorde dock inget speciellt under hela helgen utan jag bara var. Men det var väl okej det också, lite tråkigt kanske, men det betyder att det kan ju bara bli bättre till nästa år! 
Kram!

SUNKISSED

2017-06-28 / 14:57:00
SUNSHINE ON MY MIND.
 
Några bortglömda självporträtt, från tidigare i junimånad, som bara legat och skräpat i arkivet.
Hade en sån bra början på en fin bränna i början av juni och sedan försvann värmen och solen för att ersättas av regn och massa moln. Det syns till och med lite på åtminstone den första bilden att jag har blivit lite brunare i hyn.

JIMS KONFIRMATION 24.7.2017

2017-06-27 / 16:26:00
LILLEBRORS KONFIRMATION 24.6.2017.
I lördags, på midsommardagen, var det min lillebrors tur att tåga ut ur kyrkan, i sin vita alba, som en nybliven konfirmand. Nu är det bara lillasyster kvar, men som tur är behöver vi inte sitta i kyrkan de två kommande midsomrarna.
Gudstjänsten började klockan elva, och höll på ända till lite efter halv ett. Då tågade konfirmanderna ut ur kyrkan, uppvaktades lite här och där på parkeringen och sedan började alla så småningom söka sig hemåt för att ställa i ordning inför kaffebjudningen. 
Hemma bjöd vi på mängder av godsaker, allt från smörgåstårtor, gräddtårtor, cheesecake, pavlova till småbröd. Kan säga att jag inte är så sugen på smörgåstårta på ett bra tag nu, eller något annat av de ovannämnda kakorna. 
Jag kan säga att fotograferingen av släkten och konfirmanden blev lika hysterisk som i fjol! Ingenting hade ändrat på den fronten, haha! Annars flöt hela dagen på rätt snabbt, och när kvällen kom var jag lagom trött i hela kroppen.
Kram!

SUMMER MOMENTS

2017-06-21 / 17:00:11
Några ögonblick från förra veckan och helgen. Förra veckan var det verkligen så härligt sommarväder, med sol från morgon till kväll och temperaturen låg runt 30 grader hela veckan. Den här veckan däremot, har det bara regnat..tyvärr. 
Bilderna är bland annat från i torsdags när jag simmade för första gången i år, tillsammans med William i Lehmäjoki och från när jag spenderade nästan största delen av förra veckan i solstolen på terrassen, med näsan i en bok.
Ätit utomhus har jag också gjort en hel del redan i sommar, både frukost, middag och kvällsmål har det blivit på både terrassen och balkongen. Och som pricken över i, for jag och några andra på glass till Tesses café på lördagskvällen. 
Kram!

BLACK & GREYY

2017-06-19 / 21:06:11
CROPTOP -H&M / LÅNGKJOL -VERO MODA / BALLERINA -HALPA-HALLI / ÖRHÄNGEN -GINA TRICOT
 
En sommaroutfit från topp till tå! Det finns ingen bättre årstid än sommar när det gäller i klädväg, och annars också för den delen. Skulle till hundra procent klara mig med bara en enda årstid om året, om den årstiden var sommar. Älskar sommaren!

WRECK THIS JOURNAL NR. 2

2017-06-19 / 20:46:29
För några dagar sedan fick jag hem min andra Wreck this Journal. Och i dag kände jag mig så pass kreativ att jag påbörjade den långa processen med att utför alla uppgifter som boken anger. Än så länge har jag bara gjort insidan av pärmbilden och fyllt i några siffror på sidorna.
Men den här boken är ett långtids projekt så det får ta den tid det tar! Och jag älskar såna här typer av sysselsättningar!

TVÅ NYA POSTERS

2017-06-19 / 20:34:09
Förra veckan trillade dessa två posters ner i min postlåda. Och nu står de ståtligt och pryder min sminkbyrå! Dessa två är verkligen mina favoritbilder från skolavslutningen, och gruppbilden vi tog såklart!
Båda bilderna är som sagt från skolavslutningen, och jag beställde dem från ifolors hemsida. Väldigt nöjd!
 

LILLASYSTER

2017-06-14 / 17:09:00
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: EMMA GRANFORS
 
Dessa blommiga porträtt på lillasyster, fotade vi i går på eftermiddagen när solen var som starkast, därav de ljusa fläckarna i hennes ansikte. De stör mig lite att trädet inte stod i skuggan, men bilderna blev fina i sig så de får duga. 
Jag ställde henne i princip rätt under äppelträdet för att få med alla fina blommor i bakgrunden, haha. Och trots att det stormade riktigt ordentligt i går, så lyckades vi knäppa några riktigt fina bilder trots allt. 
I dag har jag legat i solstolen nästan hela dagen och njutit av solen och värmen, därav förseningen av det här inlägget.
Kram!
 

APPLETREE FLOWERS

2017-06-12 / 16:36:44
Hann just och just fota dessa bilder i dag innan regnet började ösa ner. Det var ett tag sedan ni såg några växter här på bloggen sist, så jag tyckte det passade utmärkt med just ett sådant inlägg nu. Och dessutom är ju äppelträdets blommor väldigt fina, och i fjol missade jag att fota dem när de blommade. Så i dag passade jag på!
Nu ska jag titta lite mer Netflix medan regnet smattrar på taket.
Kram!

LILLEBROR BLIR KONFIRMERAD

2017-06-10 / 12:50:00
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / KONFIRMAND: JIM GRANFORS

I år är det min lillebrors tur att tåga ut ur kyrkan som en nybliven konfirmand. Och i början av veckan begav vi oss till kyrkan här i Vöra för att fotografera konfirmationsbilderna, till bland annat tackkortet. Det var riktigt roligt att få stå bakom kameran i år, dock är min lillebror inte den som frivilligt ställer sig framför kameran och poserar, men han visste att det skulle göras så motvilligt försökte han åtminstone. Och jag tycker han lyckades rätt bra ändå för några härliga bilder blev det nog ändå! Eller vad tycker ni?
Att fotografera student- och konfirmationsbilder är definitivt något jag skulle kunna extraknäcka som. För jävlar så roligt det är!

BLUE AS THE DARKEST OCEAN

2017-06-09 / 12:55:00
LÅNGKLÄNNING - VILA / KLACKAR - H&M (syns dock inte på bilderna men här ser ni dem).
 
Jag älskar verkligen färgen på den här långklänningen, den är så härlig! En fröjd för ögat minsann.
Jag brukar annars inte vara så förtjust i klänningar utan axelband, just för att de oftast bara halkar ner, men den här satt alldeles utmärkt! Jag fäste axelbanden som kom med i en liten påse när jag köpte klänningen, för att vara på den säkra sidan. Men jag skulle lika bra ha klarat mig utan dem! Så jäkla bra är klänningen, haha.
Jag fattar inte att jag tvekade på att köpa den när jag provade den i provrummet. Creds till Jenna som övertygade mig om att jag skulle köpa den! 
Kram!

FILLING OUR CUPS

2017-06-09 / 11:33:00
Hello party people!
Nu börjar jag äntligen få någon sorts ordning här på bloggen. Har bloggat om de mesta nu, som jag inte hann med när de väl var aktuellt.
Och nu, näst på tur, tänkte jag visa lite bilder från lördagskvällen när vi samlades ett litet gäng och firade in sommarlovet! Finns inte så väldigt mycket att säga, annat än de var en skön kväll med ett härligt gäng! Solnedgång, mat, massa skitprat och härliga människor runt om kring sig, det är sommar det.
Och nu när sommaren officiellt är här och vi har skålat in sommarlovet, så är det bara att njuta av friheten (åtminstone ett tag i alla fall..)!

DIMITTERADE FRÅN GRUNDSKOLAN

2017-06-04 / 16:49:00
Från vänster, översta raden: Nicholas, Waldemar, Oliver, Mathias, Emil, Lucas, Max, Ted, William och William.
Från vänster, nedersta raden: Jenny (jag), Jasmine, Nikita, Melinda, Jenna och Elin.
SOMMARLOOVET ÄR HÄR, BYE BYE GRUNDSKOLAN!
 
I lördags blev jag och alla andra niondeklassister dimitterade från grundskolan. Så med andra ord, jag har äntligen gått ut högstadiet! Och det kändes så jävla skönt ska ni veta, och ännu skönare kändes det med sommarlov.
Så med ett avgångsbetyg på medeltalet 9,6, ett stipendium i bildmedia och ett stort jävla leende på läpparna gick jag ut högstadiet! 
De här fantastiska människorna, som ni ser på bilderna, är de jag hängt med både mera eller mindre under hela min högstadietid. De är alltså det här knäppgökarna jag kommer sakna mest av allt sedan i höst när vi splittras och går skilda vägar.
Annars kommer jag nog inte sakna så mycket mer från högstadiet, utan de var de här människorna som gjorde ens dag när man lyckats släpa sitt trötta arsle till skolan varje dag. Fantastiska är ni! 
Puss och kraam!

SOFIAS STUDENT & EXAMENFEST

2017-06-03 / 17:53:00
En drös med bilder från i fredags när Sofia tog studenten och merkonomexamen. Vi startade dagen med att jag lockade hennes hår och senare på kvällen agerade jag fotograf under kaffebjudningen.
Jag kan säga att det var rätt stressigt och krångligt att först försöka få med alla på bild och sedan också tänka på ljuset, för det är inte så lätt att fotografera alla gånger eftersom man är beroende av ljuset. Men några guldklimpar blev det nog! Och tack och lov så finns ju alternativet svartvit, när ljuset sviker riktigt ordentligt. Det var i alla fall roligt att jag fick möjligheten att utmana mig själv lite och pröva på något nytt. 
Kram!

SOFIAS STUDENTFOTOGRAFERING

2017-06-02 / 17:36:00
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / STUDENT: SOFIA GRIND
 
Hej på er! Jag måste bara visa er några bilder från i fredags när Sofia tog studenten, jag menar ser ni hur mjukt och drömmande ljuset blev i bilderna, helt otroligt. Och det passade så bra med färgen på hennes långklänning. Sofia var också super fin såklart!
 
Vi bestämde oss för att gå ut och fota några snabba porträtt, och trotsa det stormande vädret utomhus. Det blåste verkligen så jävla hårt och kallt dessutom, men på bilderna ser det ut som vilken varm sommardag som helst. 

Det här var min allra första studentfotografering, och det var roligt att få prova på något nytt. Men övning ger färdighet, så mera övning bara.
Här i veckan, förhoppningsvis, skall jag även fotografera min lillebrors konfirmationsbilder. Så det blir spännande!

WHITE, ALL WHITE

2017-06-02 / 14:44:00
BLUS -H&M / VITA BYXOR -GINA TRICOT / BALLERINA -HALPA HALLI / ÖRHÄNGEN -GINA TRICOT 
 
Det här mina vänner, är raka motsatsen till vad jag brukar bära, alltså svart, svart och åter svart. Och jag älskar't! Jag ska verkligen satsa på mera vita och ljusa klädesplagg i min garderob i sommar. Det här är definitivt en ny favoritoutfit.

KLASSRESA TILL TAMMERFORS

2017-06-01 / 20:24:00
Hallå! Som sagt så har de senaste fyra dagarna verkligen varit fullrulle hela tiden. Så nu tänkte jag som andra tillbakablick berätta om klassresan vi nior gjorde till Tammerfors i torsdags. 
Klockan nio på torsdagsmorgonen när alla skolbussar hade anlänt till skolan och alla nior var samlade började vi rulla ner mot Tammerfors. 
Tre timmar senare, när vi anlänt till Tammerfors radade hela nian in på RAX i Koskikeskus köpcentrum för att äta lunch. Åh, fyfan vad gott det var! 
Efter maten stod det teater besök på schemat. Vi skulle dock haft en svensktalande guide men hon hade fått förhinder så hela rundturen på stadsteatern gick tyvärr på finska. Vilket gjorde att folk blev ännu mer ointresserade av vad som sades, inklusive mig själv. 
När teater rundturen var över bar det av mot nöjesfältet Särkänniemi där halva gruppen steg av och resten av gruppen fortsatte mot köpcentret Ideapark. Jag, Jenna, William och Waldemar bland annat valde att spendera resten av eftermiddagen på Ideapark. 
Måste säga att eftermiddagens aktivitet, shoppa tillsammans med Jenna, var den bästa, haha! Nej men, det var super roligt att få göra resan tillsammans med niorna!