ÅRET 2018

2018-12-31 / 23:25:00
Beskriv året med tre ord.
Livligt, varierande och intensivt.
 
Årets bästa bild?
Dessa två bilder får tillsammans platsa som årets bästa bild, för de utstrålar såå mycket kärlek!   
 
Vart reste du?
Oj, i år har jag faktiskt knappt rest någonstans alls. I mitten av april var jag tillsammans med Williams familj på den årliga Rukaresan, och det är den ända resan jag gjort i år. 
 
Vad såg du mest fram emot? 
Helt klart sommaren! Och den var fantastisk! Södern och värmen bestämde sig för att flytta upp till Finland och livet lekte. Trots att jag jobbade hela sommaren lyckades jag ändå njuta av sommaren till fullo och det är jag så glad över!
En salig blandning med bilder från den bästa sommaren och lyckligaste tiden i mitt liv hittills. 
 
Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag jobbade i stort sett hela sommaren för första gången i hela mitt liv. Sedan när sommaren tog slut fick jag möjligheten att fortsätta till sista december, och det gjorde jag.  Jag besökte en husky farm i Ruka. Blev bjuden på inflyttningsfest. Köpte en iPhone 7
 
Och eftersom detta är en årsresumé och livet inte alltid går som på räls, borde jag väl även nämna att jag varit tvungen att lappa ihop ett brustet hjärta för första gången, och förhoppningsvis sista...
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Kanske inte datumet precis, men dagen i sig. Torsdagen den 26 juli, dagen vi hyrde vattenskoter i Jakobstad och bilade ner till Maxmo. Sommarens stora höjdpunkt och det första som kommer upp i huvudet när jag tänker på sommaren 2018. Det är när man gör sånt här som man verkligen känner att man lever! 
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2018?
 
Det här åstadkom jag under 2018!
I januari tvingade jag med William ut i kylan på en fotografering..
 
..och firade Jenna som fyllde 17 år.
 
I februari var det min tur att fylla 17, och det firades tillsammans med tjejerna.
 
I mars fotograferade jag en hel del självporträtt.
 
I april hjälpte jag min fina vän Jenna att flytta hemifrån, spenderade en helg i Ruka, började få vårkänslor och firade vappen . 
 
I maj firade jag första maj, åt gott, solade järnet och började jobba på solbrännan och kameran började minsann gå på högvarv.
 
I juni fick jag sommarlov och firade skolavslutningen tillsammans med tjejerna, jag fotograferade konfirmationsporträtt, jobbade på två arbetsplatser och firade midsommar
 
Juli var en händelserik månad med massa skoj. Vi hade Vörådagsveckan som varje år, jag var på bland annat maxmodansin, storberget  och klacken party, tog vara på sommarvärmen på villan, grillade, fotograferade, var på sommarteater, jobbade, körde vattenskoter och bara njöt av sommaren. 
 
I augusti tog jag ut det sista av sommaren, började på tvåan i gymnasiet, var på Jeppisdagan och till Forsby, fotograferade gruppbilden som gavs i present till fammo och faffa och firade villa avslutning.
 
I september shoppade jag en hel del, gick i skolan och fotograferade i ett solrosfält. Livet rullade på helt enkelt. 
 
I oktober var jag till Tammerfors, hade skolfotografering, fick höstlov, var på KAJs musikal Gambämark och umgicks med mina vänner. 
 
I november mådde jag skit, var på bio och såg filmen A Star is Born och fotograferade litegrann när jag fann både lite tid och ork. 
 
December var en stressig månad. Jag var till Vasa flera varv och provade bland annat på de nyöppnade caféet Espresso House och restaurangen Juku, gick luciatåg, fotograferade, var på julfest och fick jullov, jobbade det sista skiftet på jobbet, firade jul och nyår. 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tror faktiskt att jag inte tänker göra någonting annorlunda nästa år, utan snarare fortsätta i samma stil. Bara vara mig själv, det har ju fungerat hittills så varför skulle det inte fungerar ännu ett år till då, haha. 
 
Planer för 2019?
Det kommande året kommer bli ett fartfyllt och spännande år känner jag på mig!
Jag fyller 18 år och blir myndig i februari, håller på att ta bilkörkort, skriver min första studentskrivning i mars och drar till Berlin en vecka i april.
Så ser planerna ut just nu, och alla dessa blir med säkerhet av, sedan kan det ju komma till en hel del roligheter med tiden..
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER! 💕
 
Mina nio mest gillade bilder på Instagram 2018.

I AVOKADOSUSHI HIMLEN

2018-12-31 / 12:06:00
Hej på er! I söndags drog jag, William, Johanna och William spontant till Vasa. William skulle nämligen tvätta bilen, så när vi nu ändå var i stan passade vi på att gå och äta.
Vi testade på den nästan nyöppnade japanska restaurangen Juku i Espen. Vi åt på buffé, så fördelen med det är väl att man får äta hur mycket och vad man vill. Jag siktade såklart in mig på mina favoriter, avokadosushin, och åt mig proppmätt på dem, haha. Och de var såå goda! Så restaurangen får nog godkänt!
Dock ganska dyrt att äta där på söndagarna måste jag påpeka, för det är nästan hälften billigare på veckodagarna... 
Kram!
 

JULKLAPPAR 2018

2018-12-29 / 22:51:00
Jag brukar ju alltid visa er vad jag har fått i julklapp, så här kommer alla årets julklappar. Det är ingen som helst inbördesordning, utan allt kommer lite huller om buller och gott och blandat...
...ett pyjamasset från Cubus...
 
...gräddvita sängkläder...
 
...iittala uppläggningsfat...
 
...tre olika typer av kaffe med två tillhörande muggar...
 
...två par kökshanddukar, en handduk, salladsbestick och ännu mera köksredskap... 
 
...en ljuslykta, prydnadstomte och en shower gel...
 
...en isskrapa...
 
...choklad i mängder...
 
...och sist, men absolut inte minst, en otroligt stor gosedjurshund, haha. Hela hunden rymdes inte ens med på bild och den tar nästan upp hela sängen på brädden när den ligger i sängen...så snacka om stor hund. 
 
Sedan fick jag också någon slant till bilkortet.
 
 
Tack så mycket för alla fina julklappar! ♥
 
 
 

CHRISTMAS EVE

2018-12-28 / 16:18:25
Julafton 2018 susade hastigt förbi den också. I år firade vi julafton både hemma hos oss och hos mosters. Julmiddagen serverades nämligen hemma hos moster, så den avnjöt vi med Kalle Anka i bakgrunden. Trots att man trycker i sig hur mycket julmat som helst varje år, är den ändå lika god varje gång, haha!
Efter maten och julfikat, började vi söka oss hemåt runt niotiden för att öppna alla julklappar som låg och väntade under granen. Men vad som gömde sig in i allt presentpapper får ni se i ett separat inlägg, som kommer upp lite senare. 
Hoppas ni hade en fin julafton oavsett hur ni firade den! ❣
Kram! 
 

MERRY CHRISTMAS

2018-12-26 / 18:44:21
KLÄNNING - BUBBLEROOM / SKOR - NELLY.COM
 
En simpel men ändå i ögonfallande svart klänning tillsammans med ett par knee high boots, blev årets outfit på julfesten.
Ända minuset är att när jag står rätt upp räcker klänningen en bra bit över stövlarna och täcker stövelkanten, vilket gör så att det ser ut som att stövlarna går ända upp till midjan typ...Så den skulle gärna ha fått vara lite kortare i längden, annars super fin! 
Kram!

IT'S THE SEASON TO SPARKLE

2018-12-25 / 17:00:00
GOD JUL PÅ ER!💕
 
Hej på er! I fredags hade vi den årliga julfesten i gymnasiet, bestående av diverse program från vardera basgrupp, julsånger och julgröt. Efter själva julfesten trotsade vi kylan och gick ut för att knäppa några bilder tillsammans, och de blev så fina! Älskar att kunna se tillbaka på bilder som är fotade på julfester och skolavslutningar, vackra minnen livet ut! 
Efter julfesten vankades de dock tre dagar jobb för min del, och inte vilka dagar som helst dessutom, utan dagarna före jul..så ni kan ju gissa om det har varit stressigt! 
Men på söndagskvällen, efter jobbet, fick jag äntligen mitt efterlängtade jullov! 
Kram!

GIRL, YOU GOT THIS!

2018-12-22 / 00:03:00
 
 Ten years from now, make sure you can say that you chose your life,
you didn't settle for it. 
 
She's worth whatever chaos she brings to the table,
and you know it. 

DECEMBER NEW IN

2018-12-21 / 12:42:00
Några av de senaste inköpen, som har fastnat på bild. Det är många som inte har fastnat på bild också, tyvärr. Men denna månad har verkligen varit så stressig, ligger typ efter i mitt eget liv, haha.
Nå till saken nu då. Jag har bland annat köpt en ny vinterjacka från Stadium, denna gång en slalomjacka. Bara den hålls vit och ren så är den hur snygg som helst! 
Ett mjukisset från ginatricot fick också följa med hem, i början av december. Snyggt och bekvämt, bästa kombinationen! 
Kram!

PEPPARKAKSBAK & LUCIA

2018-12-20 / 10:03:00
Hej på er! I dag är det bara fyra dagar kvar till julafton, vart tog hela december vägen? 
Även i år följde vi traditionerna och på självständighetsdagen, den sjätte december, vankades det pepparkaksbakning hemma hos oss. Nuförtiden är det dock bara jag, mamma och lillasyster som bakar, för Jim har slutat för länge sen, haha. 
Den trettonde december var det lucia i Vörå kyrka som gällde. Kvällen innan lussade vi i Berlingruppen på en julfest, som jag nämnde i ett tidigare blogginlägg. Sedan på den riktiga luciadagen fick åtminstone jag och Jenna bara sitta och titta på (som tur var haha) när våra fina vänner gick luciatåg och sjöng såå vackert i kyrkan. 
Kram!

MIRROR MIRROR ON THE WALL

2018-12-15 / 18:38:29
BODY - NELLY.COM / BYXOR - GINA TRICOT
 
Hej på er! Som jag nämnt någon gång i förbifarten tidigare så kommer ju jag och några till att dra till Berlin i april, i samband med temakursen. Så nu just som bäst håller vi på att samla in pengar till resekostnaderna. Och i tisdags ställde Berlingruppen upp som luciatåg på en julfest här i kommun, för att få in lite pengar, så ni ser ju...vi gör i princip allt möjligt för att få in så mycket pengar som möjligt, haha. 
 
När jag ändå var igång med sminket och locktången, passade jag på att knäppa några bilder också, eftersom jag inte allt för ofta är så här pass uppstädad. Bodyn som jag bär, är även ett av plaggen jag fyndade under black friday, på nelly.com! 
Kram!

IN MADNESS WE TRUST

2018-12-11 / 19:40:12
FAVORITBYXORNA - MADLADY / BRALETTE - LINDEX 
 
Give no fucks, take no orders,
smash the prisons and the borders.
 
Hej på er! Här ser ni två av mina senaste favoritinköp, har till och med camouflage byxorna i mörkgrönt också, fast det har ni redan sett. De är verkligen såå bekväma, och den ända nackdelen, förutom att de är dyra, är att de är otroligt stora i passformen! Jag har vanligtvis S i byxor, men dessa har jag i XXS och de är fortfarande en aning för stora i midjan. Hur är det ens möjligt? 
Braletten däremot satt som en smäck, så inget att klaga på där. 
Annars då? Jaa, livet rullar väl på, känns som att jag stressar genom denna månad som om jag skulle ha betalt för det, haha.
Det börjar ju närma sig jul också, och med det medföljer bland annat en hel del julrelaterade projekt i skolan. När det efterlängtade jullovet väl kommer, lovar jag er att denna tjejen verkligen tänker koppla bort allt som har med skolan att göra! 
Kram!
 

ESPRESSO HOUSE

2018-12-04 / 19:52:41
Hej på er och glad lillajul i efterskott! December är redan här och jag kan meddela att det kommer definitivt bli den stressigaste hittills. Därför har jag försökt få undan så mycket som möjligt i tid.
Jag har jag till exempel redan hunnit flera varv in till Vasa på både vanlig shopping och julshopping.
I lördags, lillajul till all ära, provade jag och mamma på Espresso House, som öppnade sina dörrar här i Vasa i höstas. Vi beställde varsin tomte frapino, som verkligen smakade jul, och varsin fylld croissant, super gott! 
Förutom det är alla julklappar inhandlade, bilskolan har dragit igång, jobbschemat är så fullt det bara kan bli med tanke på att jag också har skolan som tar upp en stor del av min tid och sist men inte minst börjar sista provveckan före jul att närma sig. Det blir spännande att se hur det här ska gå...
Kram!