SOMMARENS HÖJDPUNKT

2018-07-29 / 16:49:00
Hej på er! Beslutet att hyra en vattenskoter i torsdags var definitivt sommarens höjdpunkt! Utan tvekan.
På torsdagsmorgonen vid niotiden befann vi oss i Jakobstad vid stället som hyr ut vattenskotrar, redo att koppla i kärran och styra kosan mot Maxmo. Sagt och gjort, det gick snabbt och smidigt att skriva på hyreskontraktet och koppla i kärrorna, så redan vi halv elva hade vi sjösatt vattenskotrarna i Brudsund.
 
Vi spenderade i stort sett hela torsdagen ute på vattnet. Ända gångerna vi var i land, var i princip när vi skulle äta. På eftermiddagen åt vi en sen lunch vid Hellnäs Grill och på kvällen åt vi en sen middag vid Nabben. Pizzan på Nabben var super god!

Att se solen gå ner mitt ut på sjön, med vattenskoter, var definitivt ett måste innan det var dags att ta upp dem ur vattnet igen. För det är minsann definitionen av lugn, när vattnet är spegelblankt och sjön färgas orange av solnedgången! En bättre dag får man leta efter. 
Kram!
 

PADDLEBOARDING

2018-07-28 / 15:13:53
Hej på er! Förra veckans fredag jobbade jag kvällsskifte, och efter jobbet bestämde jag och William oss för att spontant dra på en villafest i Bertby. Dessa härlig brudar som ni ser på bilderna här ovan, spenderades hela kvällen med, och tillsammans provade vi bland annat på att åka paddleboard, dock lättare sagt än gjort kan jag säga, haha.
Eftersom jag har jobbat nästan största delen av sommaren så är det alltid roligt när jag väl hinner umgås med mina vänner, vilket resulterade i ännu en minnesvärd sommarkväll!
Kram!

LUMPÄNGLARS VÄG 2018

2018-07-25 / 11:57:59
Hej på er! För exakt en vecka sedan, alltså i onsdags, var jag och William, tillsammans med min familj, på sommarteatern Lumpänglars väg.
Lumpänglars väg hade egentligen premiär i fjol, så för min och Williams del blev det en favorit i repris! För det är verkligen en såå otroligt både vacker och sorlig historia som pjäsen återberättar. Definitivt sevärd! 
Dessutom spelar min fina vän Agnes en utav huvudrollsinnehavarna Saga och min lillebrors flickvän Ida är även hon med och skådespelar.
Så om inte historien eller ämnet intresserar er, kan ni alltid komma och se hur otroligt duktig de är! 
Kram!

LIVET LEKER

2018-07-19 / 19:44:00
Hej på er! För tillfället älskar jag livet mer än någonting annat, sol, sommar och bad i princip varje dag! Älskar denna värmebölja, och det är helt otroligt att det ens kan vara så här varmt och soligt i Finland. 
 
I torsdags förra veckan efter jobbet drog jag, lillasyster och mamma in till Vasa på lite shopping. Så då inhandlade jag en del nya sommarplagg, vilket var välbehövligt eftersom vi inte vanligtvis har så här varma somrar. Vi passade även på att svänga in via Burgerking på en Oreo shake, på hemvägen. Gott!
 
Annars har jag spenderat hela fyra dagar, lördag, söndag, onsdag och i dag, på villan. Vilket har varit så härligt! Och det är så längesedan jag har varit så här brunbränd som jag är nu, älskar att vara solbränd, man känner sig så mycket fräschare då, i alla fall jag!
 
Förutom sol och bad, så råkar vi även ha villan bredvid ett nyöppnat café, så i lördags och söndags gick vi dit och köpte glass. Jag provade på både rocky road och oreoglass, men det svalkade dock inte så mycket utan det var snarare solen som smälte bort halva glassen innan vi ens hade hunnit äta upp allt.
Vi har definitivt spenderat överlägset mest tid i vattnet flytandes på luftmadrasser eller ut i båten, och det har varit så skönt!
I morgon är det tillbaka till verkligheten som gäller för min del, för jag jobbar nämligen hela helgen...
Kram!

SUMMER AT ITS FINEST

2018-07-17 / 09:32:08
Hej på er! I tisdags efter jobbet passade jag på att ta tillfället i akt, medan rypsfältet ännu stod i full blom, och ta med kameran ut och fotografera. I och med att jag hade kvällsskifte och slutade klockan 21:15 så hann jag precis hem och sminka mig, för att vara ute med kameran redo precis när solen började gå ner. Eftersom jag jobbar mycket mer i sommar än vad jag gjort någon sommar förut, blir det inte så mycket tid över till fotografering mera. Och det är synd, för jag har så mycket idéer och saker jag skulle vilja slutföra. Jag måste försöka klämma in mina små projekt på någon av det få dagarna jag är ledig. De dagarna har dock en tendens att redan vara fyllda med massa andra roligheter som jag vill hinna med ännu i sommar...
 
På tal om sommar, alltså ingen har väl missat hur otroligt jävla underbart härligt väder vi har nu och har haft i flera veckor! Jag kan knappt tro att det är Finland vi pratar om, när det är långt över 30 plusgrader flera dagar i streck och strålande sol! Älskar!!
Kram!

VÖRÅDAGAN 2018

2018-07-12 / 14:17:00
Hej på er! Årets Vörådagshelg inleddes inte med Maxmodansin, utan med hemmafest hos Nikita. Och det var inget fel på det heller, utan det blev en riktig succékväll det med! En fartfylld kväll med härliga Vörådagsbrudar!
Dock for jag och William dit ganska sent, närmare mot elva tror jag klockan var när vi kom dit, men i slutändan jämnade det väl ut sig, eftersom att vi inte kom hem förrän klockan sju på lördagsmorgonen. 

Med ynka tre timmar sömn i bagaget, steg jag och William upp vid tio tiden på lördagsmorgonen för att hinna till Langradin, som började redan klockan elva, inne i centrum. Till min stora förvåning kände jag mig inte alls trött, trots att jag hade sovit så få timmar den natten.
Efter Langradin strosade vi runt i centrum, pratade med lite folk och på eftermiddagen började vi söka oss hemåt igen. Väl hemma hade de andra börjat förbereda för dagens lunch, som blev en version av hemmagjorda grillade hamburgare. Gott!
 
När klockan började närma sig tre, cyklade William och jag i väg för att möta upp Bäck. för att tillsammans dra på Vörådagsmatchen. Jag själv är inte så fotbollsintresserad så jag var väl mest där för att alla andra var där och för att min fina vän Jasmine spelade. 
 
Senare på lördagskvällen ordnades den traditionella Vörådagsdansen på Storberget i Rejpelt. Dit var jag även i år. I år var det dock ingen höjdare, utan jag ser mest framemot nästa sommar när jag hunnit fylla arton och får gå in på puben, det blir skoj! Jag känner att jag har gjort mitt i skogen och det börjar vara rätt så tråkigt att spring och på där av och an. Annars är det ju alltid roligt att träffa folk och prata massa skit, haha.
Det var den Vörådagshelgen, tack och lov!
Kram!

PAVIS

2018-07-10 / 11:33:42
Hej på er! Den 4 juli är det inte bara USA:s självständighetsdag, utan även svärfars födelsedag! Och det firades med god mat på Pavis i Gamla hamnen i Jakobstad. Restaurangens läge är så idylliskt när den ligger ute med vattnet, så en solig och varm dag tror jag minsann att hela området kryllar av människor och båtar i alla dess slag. Det var dock mulet och regnigt i onsdags när vi var där, men det var mysigt det också.
 
 
Maten var riktigt god den med, lite åt det finare hållet om man tittar på menyn och priserna. Men man fyller ju bara år en gång om året så ska det va så ska det va! Till huvudrätt åt jag en klassisk pavisburgare och till efterrätt åt jag en jordgubbspannacotta. Rekommenderar starkt! 
Kram!
 

KLACKEN PARTY 2018

2018-07-09 / 18:38:00
Med några ynka timmar sömn i bagaget, vaknade jag och William vid niotiden på lördagsmorgonen. Vi passade på att gå ut med Thea före lunch, som istället blev mer utav en brunch eftersom vi inte hade ätit någon frukost. Men det gjorde ingenting, utan istället åt vi en ordentlig brunch och senare på kvällen grillade vi och åt utomhus på terrassen, innan vi hoppade på cyklarna och styrde kosan mot bussen till Lillby, Klacken. 
 
I år spelade bland annat Italobrothers på Klacken, och det lockade precis lika mycket folk, om inte mer, som i fjol när Freddy Kalas spelade, och stämningen i publiken var densamma med. Trångt, mycket knuffande och en hel del bråk, men feelisen som folk har i publiken under spelning är helt otrolig, har aldrig sett så taggade människor! Och det är säkert den känslan som överväger för många, precis som för mig, vilket leder till att folk tränger in sig i publikhaven i alla fall, trots att man får ett och annat slag här och där. Annars var kvällen helt okej, ingen höjdare men heller ingen större besvikelse. 
Kram!
 

MAXMODANSIN 2018

2018-07-08 / 18:34:00
Hej på er! Nu börjar det vara ett tag sedan sist, igen! Men om jag inte jobbar så är jag antagligen med William eller så är jag ut och på, som de två senaste helgerna. Vilket betyder att bloggen inte blir så flitigt uppdaterad, dock försöker jag föreviga det mesta på bild! Så att jag skall kunna blogga om det inom kort. 
Vi kan börja med förra helgens fredagskväll, som inledde allt festande under dessa två helgerna, då den årliga Maxmodansin ägde rum. Mamma, pappa och lillasyster drog till Piteå på fotbollscup, så det var bara jag och lillebror hemma. Jag jobbade till halv tre, plockade upp William och drog och handlade senare på kvällen och medan William var ut med Thea så slängde jag ihop tacos till middag. Efter maten gjorde vi oss i ordning och satte oss och chillade på terrassen i solen innan vi begav oss mot centrum för att hinna med sista bussen till Maxmodansbana. 

Träffade en hel del folk som jag inte hade sett eller pratat med under hela sommaren, annars var det som det brukar vara på Maxmodansin, kallt men roligt att prata massa skit med härligt folk. I år var det dock inte lika mycket myggor som det brukar vara, så det var definitivt positivt!
Kram!