WEEKEND I RUKA

2019-02-26 / 13:01:00
Ruka 21-24 februari 2019

Sportlovet är här och det inleddes på bästa tänkbara sätt, nämligen med ett par dagar i fjällen tillsammans med ett gäng vänner.
 
På torsdagsmorgonen var det väckning redan klockan 05:00, för klockan 06:00 började vi bila upp mot vår destination, närmare bestämt Ruka. Efter ett flertal timmar i bil och x antal pauser, var vi äntligen framme i Ruka sent på torsdagseftermiddagen.
Vi hyrde en nio personers stuga, med fyra sovrum, ett stort kök och vardagsrum, två toaletter och duschar, en bastu och en jacuzzi. Så stugan var rätt rymlig för tio personer, men fler än så skulle nog inte ha haft rum. 
 
Fredagen bestod av skoterkörande från halv tio på förmiddagen till fem på eftermiddagen, helt klart bästa dagen på hela resan. Dessutom hade vi solsken från och till nästan hela dagen, så det gjorde inte så mycket fast det var flera grader på minus. Definitivt vinterns höjdpunkt!
 
På lördagen fortsatte pojkarna att köra skoter medan vi tjejer begav oss in till Ruka Village, där vi gick runt i ett fåtal butiker, fikade och så bestämde Jenna och jag oss för att ta en tur i gondolen. Bortsett från att vi gjorde bort oss lite och steg av på fel ställe, skulle jag nog säga att det var värt de ynka 10€ för att få åka tvärsöver hela Rukatunturi två varv. Efter flygturen bestämde vi oss för att dra och se på renar och Siberian Husky valpar! 
 
Senare på lördagskvällen drog halva gänget tillbaka till slalombacken för att jag och Jenna ännu hade kvar en åktur, så då passade även William, Jacob och Niko på att komma med. Och det var med skräckblandad förtjusning som vi nästan flög över Rukatunturi när det hade hunnit mörkna och det ända ljus som fanns var konstljuset nere i backarna under oss. Efter åkturen beställde vi hem avokadosushi, från Hanko sushi i Ruka Village. Och det var såå gott! 
 
Hela söndagen gick åt till att packa ihop, städa upp efter oss och bila hem igen. Så det var den lilla vintersemester det, en berg- och dalbana av både härliga och mindre härliga stunder! 
Kram!


Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback