OSLO - DAMSTREDET & TELTHUSBAKKEN

2019-06-21 / 11:40:53
Hej på er! I helg åkte jag på en snabbvisit till Norge, tillsammans med min faster. Jag fick nämligen en tredagarsresa till Oslo i födelsedagspresent av henne. Så nu tänkte jag att ni skulle följa med och se lite av vad vi hittade på under resan.  
 
Vi bodde på Cochs pensjonat, som är beläget väldigt nära Slottsparken. Vi hade också den turen att få ett rum med balkong, så här ovan ser ni den fina utsikten vi hade från vår balkong.
 
När vi hade lämnat vårt bagage på hotellet begav vi oss ut för att hitta någonstans att käka lunch, och det blev faktiskt första bästa sushirestaurang. Inte illa det heller, utan det var faktiskt riktigt gott! 
 
Efter att vi fått i oss lite mat, fortsatte vi vår prommenad mot Damstredet og Telthusbakken. Damstredet är en liten kullerstensgata med små gulliga trähus från början av 1800-talet. Charmen med dessa hus är att de är målade i alla dess färger, och vissa av dem är fortfarande bebodda än i dag.
Det kändes lite som en saga när man vandrade ner längs kullerstensgatan som förutom husen i sig också ramades in av härliga rosenbuskar som slingrade sig upp efter bebyggelsen.
 
När man kommer till änden av Damstredet så möts man så småningom av Kjærlighetsstien som tar dig upp för backen och förbi ett stort fält av små kolonier, och till slut kommer du till Telthusbakken. Telthusbakken är beläget nedanför Aker kirke, Oslos äldsta byggnad. 
 
På norrsidan av vägen löper en lång rad med små trähus, även här i härliga färger, och på andra sidan vägen ligger det stora koloniområdet, Egebergløkka. De höll på att förnya vägbelysningen längs Telthusbakkvägen, så det var lite synd eftersom det tog bort en del av harmonin och inlevelsen...men överlag var det väldigt vacker där. 
 
Senare på kvällen träffade vi några bekanta, en familj som min faster känner sedan långt tillbaka. Vi blev bjudna på middag hemma hos dem, och spenderade resten av kvällen där. Det var faktiskt riktigt roligt, och väldigt lärorikt också för den delen eftersom samtalen gick på både svenska och norska, haha. 
 
Fortsättning följer i ett senare inlägg.
 
Kram!


Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback