BANANA PANCAKES

2018-03-26 / 18:49:00
Saturday menas pancakes!
Bananplättar, smidigt och snabbt, passar perfekt till sådan som mig, som inte är någon mästerkock när det kommer till att laga mat. Allt du behöver är en banan, två ägg och en halv tesked vaniljsocker, lite smör att steka i och that's it
Sedan kan du äta det med i princip vad som helst, till exempel bär, frukter, sirap, honung och bara som de är fungerar också. 
Kram!

WRECK THIS JOURNAL, THE FIRST PAGES

2018-03-24 / 12:17:00
Pärmbilden fick ett liknande utseende som min första Wreck this Journal, men med uppdaterade bilder och ihop satt med lite mera eftertanke än den första.
Baksidan av pärmbilden fick även den täckas av härliga inspirationsbilder från pinterest. Det är något med bildkollage som gör att jag fastnat något så otroligt för dem. Jag vet inte om det är ihop knåpandet av dem eller själva slutresultatet som är så lockande. 
 
Dessa två sidor valde jag att dekorera med mina egna instagram bilder från sommaren 2017. Kan ni se vad det står skrivet i varningsrutan om ni endast läser de inringade bokstäverna? 
 
Instruktionssidan och sidonummersidan valde jag att måla istället för att använda mig av bilder. De två sidorna bredvid är dock inte klara, faktum är att de är fortfarande helt orörda. Så jag måste komma på ett tema eller ett motiv till dem också.
 
Crack the spine sidan är fortfarande på gång, så den är långt ifrån klar men jag tror ni ser vart åt det är på väg. 
 
Hej på er! Minns ni när jag publicerade det här (länk) inlägget i juni förra året, och berättade att jag hade skaffat en ny Wreck this Journal. Jaa, jag måste erkänna att den är i princip helt oförändrad sedan jag visade den för er sist. Det har helt enkelt bara inte blivit av, för jag är väldigt noggrann när jag väl börjar så en sida kan ta upp till två timmar för mig att göra. Och det är synd för jag älskar att göra sånt här...
Men, nu har jag äntligen gjort någonting åt de första sidorna i boken. Sida nummer två (sista bilden i detta inlägg) är fortfarande in progress men jag tänkte att ni kanske ville se den ändå, så får ni något att jämföra med sedan när jag visar er slutresultatet. 
Kram!

BIRTHDAY GIRL

2018-03-23 / 20:51:00
Hej på er! I tisdags, den 20 mars, fyllde den här härlig bruden sjutton år! Grattis igen finaste! 
Och det firade vi såklart med lite tårta, närmare bestämt kladdkaka, mums! Även jag fick ta del av firandet, eftersom det var penkkis när jag fyllde år kunde vi inte fira min födelsedag i skolan den dagen. 
Förutom det här fina avbrottet i vardagen har resten av veckan rullat på som vanligt. Och i den takten lär det väl fortsätta, tills vi får påsklov nästa vecka!
Ha en bra fredag och kram!

HOLD YOUR BREATH

2018-03-21 / 15:05:00
Hej på er! Onsdagen är här, vilket innebär att halva veckan är avklarad! Jag har en rätt intensiv period i skolan just nu, så det är mycket läxor och förhör i speciellt språkämnena. Eftersom jag läser tre olika språk, finska, tyska och engelska, i samma period nu blir det en hel del pluggande av ord om kvällarna, samt långmatematiken som tar upp en hel del tid. 
Men nu till något lite mer positivt, påsklovet närmar sig! Nästa veckas fredag till måndag har vi påsklov, så då blir det en liten paus i skolarbetet. Men direkt efter lovet drar provveckan i gång, så det blir väl lite mer som lugnet före stormen...
Kram!

JANNES SALOON

2018-03-20 / 15:18:00
Hej på er! I söndags drog jag och William, tillsammans med hans familj, ut på en spontan liten utflykt. Vi styrde kosan mot Vasa redan på förmiddagen, för att sedan ta isvägen ut till Jannes Saloon. Jannes Saloon är ungefär motsvarigheten till Nabben som ligger i Maxmo.
Vid Jannes Saloon passsade jag och William på att dricka varsin kopp varm choklad, och efter det åkte vi vidare in mot Vasa.
I Vasa åt vi varsin pizza til lunch på Dallas Pizzeria och efter maten gjorde vi några små ärenden innan vi började söka oss hemåt. 
Kram!

VÖRÅREVYN: REVYLUTION

2018-03-12 / 20:28:00
Hej på er! I lördags var jag och William, tillsammans med min familj, på premiären av vörårevyn, Revylution. Den var riktigt bra, med både nytt innehåll och fotsättningar på tidigare sketcher. En salig blandning helt enkelt!
Efter revyn for jag och William ut en kort stund, och sedan när vi insåg att det var rätt dött ute på byn så drog vi hem igen. Och vi hann hem precis i tid för att hinna se finalen av Melodifestivalen. Det har varit en rätt lugn helg från början till slut, men trots det var jag verkligen inte redo för måndag igen när alarmet drog igång klockan 06:50 i morse...
Kram!

TANKAR KRING FÖRSTA ÅRET I GYMNASIET

2018-03-10 / 12:50:00
Hej på er! Jag skriver sällan långa inlägg där jag yttrar min åsikt i någon fråga eller tar ställning till något särskilt, just för att jag använder min blogg mestadels för att dela med mig av mina bilder. Men minns ni när jag publicerade det här inlägget (länk), i november 2016, alltså för över ett år sedan.
 
I det inlägget funderade jag mestadels kring gymnasievalet och valet av skola efter nian, men även lite kring att William skulle bo på internat. Så nu tänkte jag uppdatera er lite med hur det gick sedan och bland annat hur jag har trivts i skolan jag slutligen valde.
 
Som många av er säkert redan vet så föll valet på Vörå samgymnasium, som också är ett idrottsgymnasium, i min egen hemkommun. Skolan ligger ungefär fem kilometer från där jag bor, så angående skolvägen blev den betydligt kortare och jag tar mig till skolan på egen hand i princip varje dag. Angående studierna har jag har valt att gå på allmänna linjen eftersom jag inte håller på med någon sport utan är endast där för gymnasiestudierna.
 
Hur går det då? Efter ungefär snart ett år i gymnasiet nu skulle jag säga att själva skolarbete går bra, vissa dagar och kurser flyter på bättre och sämre än andra. Det beror helt enkelt på hur mycket man själv väljer att satsa på skolan, och jag som är van från tidigare att lägga ner mycket tid på skolan ser ju inga konstigheter i att skolan fortfarande tar upp mycket tid i mitt liv. Klart det inte är så roligt att sitta nästan varje kväll med famnen full av skolarbete, men jag hoppas på att det någon gång i framtiden kommer löna sig sedan!
 
Det ämnet som är absolut svårast och som jag kämpar allra mest med är långmatematiken, alla andra kurser och ämnen flyter på bra och jag har i princip samma betyg i dem som genom högstadiet. Alltså ingen större ändring där, än så länge i alla fall!
Pinterest
 
Hur har jag trivts då? Jaa, är lite kluven i den frågan. Jag trivs, det gör jag men jag skulle ju inte säga att livet i gymnasiet är en dans på rosor. För det är det inte, så jag har verkligen svårt att förstå de som säger att gymnasiet var ”the time of their lives”? Om det inte vore för mina fantastiska tjejer som finns där för mig varje dag och gör mina skoldagar lättare, skulle jag knappast trivas överhuvudtaget och dagarna skulle bli så långa och tunga. Deras tillvaro lyser helt klart upp tillvaron i skolan för mig!
 
Angående funderingarna kring att William skulle i princip flytta till Vasa och att vi skulle träffas så sällan, kan vi helt och hållet stryka! Han började på YA och bor på internat, ja! Men, han kommer hem minst två dagar i veckan och därtill så umgås vi ju med varandra varje helg. Plus att vi har alla lov, som nu sist hade vi sportlov en vecka och då umgicks vi nästan hela veckan. Och de få dagarna han faktiskt är på internatet så pratar vi ändå med varandra via telefon. Och nu har det snart gått ett år redan, och allt har fungerat, jag kan inte säga helt smärtfritt, men det har fungerat!
 
Och sist men absolut inte minst,  kanske till och med den största frågan av dem alla, vad vill jag studera efter gymnasiet? Och svaret på den frågan är fortfarande det samma, jag vet inte! Och på grund av det, har jag lite svårt att veta vilka kurser och ämnen jag ska satsa på, för att sedan kunna skriva dem i studenten. Men jag tar det som det kommer och hoppas fortfarande på att jag under tidens gång kommer komma fram till vad jag vill satsa på och studera efter gymnasiet!
Kram!

WOMENSDAY

2018-03-08 / 15:22:00
 
💕WOMEN ARE UNSTOPPABLE WHEN THEY REALIZE THEY DESERVE  B E T T E R💕
 

NYTT TILL VÅREN

2018-03-05 / 07:00:00
Dessa två inköp, plus underkläder, gjorde jag i Vasa under sportlovet. En supersnygg jeansjacka till våren från ginatricot och en blommig blus från h&m. Jag hoppas såå att det blir en varm sommar i år så jag får användning för speciellt jeansjackan! 
Kram!

UT PÅ TUR ALDRIG SUR

2018-03-04 / 13:16:00
Hej på er! I fredags drog hela familjen till villan (sommarstugan) i Brudsund för att gå på promenad ute på isen. När vi kom dit åt vi först varsin smörgås och drack lite varm choklad som vi hade packat med, så vi skulle ha energi att gå sedan.
Efter maten begav vi oss ut på isen, och det var perfekt väder för uteaktiviteter! Solen sken och det var helt vindstilla, vi fick till och med varmt när vi promenerade! 
Det var så vackert ute på isen när solen lös och allt var snötäckt! Och på tal om snö, jag tror inte att vi har haft så här mycket snö under sportlovet på flera år! Och dessutom har jag aldrig varit till villan på vintern så det var en ny upplevelse att se allt täckt i snö.
Efter promenaden tog vi eftermiddagsfikat, som bestod av saft och bulle, på villaverandan.
Kram!

01 MARCH

2018-03-01 / 10:01:00
Hittas på ginatricot och h&m.
 
Första mars till all ära har jag knåpat ihop ett collage med vårinspirerade kläder. För nu börjar jag verkligen ha nog av denna ständiga kyla och ser framemot våren som aldrig förr! 
 
I dag bockar vi av första sportlovsaktiviteten och det är en vända till Vasa med familjen. Vi har nämligen planerat in en shoppingdag, och förhoppningsvis hittar jag det jag söker. Ni lär ju se senare på bloggen vad jag kom hem med!
Kram!

RSS 2.0