FIRE, FIRE, FIRE

2014-12-31 / 20:29:00
When the lights started out, they don't know what they heard
Strike the match, play it loud, giving love to the world
We'll be raising our hands, shining up to the sky
Cause we got the fire, fire, fire, yeah we got the fire fire fire
-Ellie Goulding
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm 

ÅRET 2014

2014-12-31 / 17:49:00
Beskriv året med tre ord.
2014 har varit ett otroligt bra år! Fantastiskt, spännande och utvecklande. Det mest händelsefulla året hittills. Som ni vet så lever jag för somrarna och årets sommar har varit så jävla underbart bra! Jag finner inga ord som beskriver känslan jag hade under hela sommaren 2014, och hela året överlag för den delen!
Thea njöt lika mycket som jag av 2014.
 
Årets bästa bild?
I år så består den bäst bilden av en bildserie på fyra bilder, som jag fotade i solnedgången i somras. Jag är så nöjd över hur bra den här spontana fotograferingen blev! Så jag kunde inte bara välja ut en av dessa fyra, för utan varandra blir bilden inte hel!
Alltså älskade solnedgång!
 
Vart reste du?
I år har jag faktiskt gjort tre resor. Den första gjorde jag i slutet av maj, tillsammans med min klass, då åkte vi ner till Helsingfors för att delta i Stafettkarnevalen. Förutom det hann vi även med lite kultur, pizza vid RAX, besök på Borgbacken och så fick vi sova två nätter på hotell. 
I mitten av juli drog jag och familjen till Åland i fyra dagar. Vi besökte bland annat Taffelfabriken, Kastelholmsslott, restaurangen Uffe på berget och Lillaholmen och alla dess djur. 
I slutet av juli gjorde jag min sista resa för i år. Jag och familjen tog båten över till Umeå för en dag. Och jag kom hem med massa nytt, i materielväg. 
Ett fåtal av alla bilder som togs i Helsingfors. 
 
Härliga Åland, det finns så många fina bilder därifrån så det var verkligen inte lätt att välja ut endast ett fåtal.
Däremot har jag knappt några bilder från dagstripen till Umeå, så en solnedgångsbild från Wasaline får duga.
  
Vad såg du mest fram emot? 
I år såg jag mest framemot att få gå ut lågstadiet och börja i högstadiet, resan till Helsingfors och Åland, Jennas och mitt födelsedagskalas, sommarlovet, alla sleepovers Jenna och jag hade, powerparkbesöket med Jenna, alla häng i sandgropen, alla fotograferingar och att kunna spendera massa tid på både egen villa och andras villor igen när sommaren kom. 
Skolavslutningen i sexan, tack och hej lågstadiet! Älskar den här klänningen den är så drömmig!
 
Mina bästa vänner på Jennas födelsedagskalas.
 
Två bilder från ett fåtal av alla våra sleepovers.
 
Från när jag och Jenna seriöst fotade oss igenom Powerpark, haha!
 
Kangas, sandgropen jag absolut spenderat mest tid i under hela sommaren.
 
En salig blandning med bilder från några av årets alla fotograferingar.
 
Villalivet! Det är livet de vet ni!
 
Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag gick in i ett förhållande som bara blir starkare för varje dag som går, skaffade navelpiercing, opererade bort halstonsillerna, började högstadiet, blev tonåring, såg Isac Elliot, Krista Siegfrid, Panetoz, KAJ och Redrama live och jag var på WestCoast Motor Show i Bottniahallen för allra första gången i mitt liv. 
Den här sommaren började jag även röra mig ute på byn mycket oftare, så i somras var jag till Storberget på Vörådagarna för första gången. 
15 februari när jag fyllde tretton!
 
Tre härliga bilder från Sommarfesten, som ägde rum i juli, på Norrvalla. Här ser ni bland annat en selfie med sångerskan Krista Siegfrids.
 
Isac Elliot, som jag, Patricia och Julia var och lyssnade på när han uppträdde i Tuuri.
 
Navelpiercingen direkt efter att jag varit och gjort den i Nykarleby.
 
 Från operationen av halstonsillerna. Då var det glass i stora lass som gällde! 
 
Endast en bil av alla bilar som fanns i Bottniahallen får vara med på bild från WestCoast Motor Showen.
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
I år är det tre speciella datum jag kommer att komma ihåg för alltid. Och ett av datumen sticker ut lite extra, 11 februari som är min och Williams årsdag. Då blev vi tillsammans!
6 juni är också en ganska speciell dag, för då hade Nathalie knytkalas för hela sexan. Tanken var alltså att vi alla skulle samlas en sista gång innan vi skulle gå vidare till högstadiet och splittras.
5-6 augusti får också vara med här, för att det var två sjukt jävla roliga dagar vid Jenna och Bäckos villa, när vi simmade och bastade som aldrig förr. 
Kanske inte den smäckraste bilden på mig och William, men den betyder mycket för mig!
 
Skåålade in sommarlovet med klassen på Nathalies knytkalas!
 
Grillmästarna!
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2014?
 
Det här åstadkom jag under 2014!
När jag ser tillbaka på 2014, ser jag tillbaka på det året med ett stort leende på läpparna. Förändringen jag gjorde från januari till december det året är stor, jag utvecklades som människa både utseendemässigt och inombords som till exempel sättet att tänka på. Man kan säga att det var då puberteten tog fart för min del, även om den redan hade börjat när vi gick in i 2014. 
Under 2014 var det äntligen min tur att fylla tretton, vilket innebär att jag blev tonåring. Och med det kom även en ny skolstart i en ny skola.
Vi blev även tvungna att ta två nya kattungar igen, på grund av att vår tidigare frass Måns blev överkörd. 
Jag i slutet av december.
 
Eddie och Elvis.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker fan inte göra någonting annorlunda, utan jag kör nog bara mitt eget race hela vägen!
Två bilder från två helt olika årstider.
 
Planer för 2015?
Klara av mitt första år i högstadiet med bra betyg, fylla fjorton, resa mera och bara leva livet!
 
GOTT NYTT ÅR 2015!

NEW YEAR'S EVE LOOKS.

2014-12-30 / 22:59:00
 
 

Årsresumé 2014 September-December

2014-12-30 / 12:25:00
I SEPTEMBER...
...följde jag med som fotograf på min lillasysters fotbollsmatch i Karvsor/Kaitsor. Jenna och jag köpte varsin likadan mössa bara för att vi inte kunde låta bli, sen körde vi en heldel åkerbil också. Jag fotade massa självporträtt utomhus och så pysslade jag en hel del med bl.a. min Wreck this Journal. I slutet av september var jag, pappa, Jim och Emma på Westcoast Motor Show mässan till Bottniahallen.
 
I OKTOBER...
...kom hösten med alla dess färgglada färger i naturen. Jag bakade hallonmuffins och kärleksmums till en läxa vi hade i huslig ekonomi. Jag fotade höstiga självporträtt i skogen. Vi tog två kattungar Elvis och Eddie. Halloween närmade sig och jag provade göra en zombiesminkning på mig själv. Den första snön föll den 24 oktober. Halloween firade jag med att sova över hos Jenna. William och William kom dit på kaffe och tårta också. Det var riktigt roligt men nästa år ska halloweensminket på.
 
I NOVEMBER...
...fotade jag självporträtt i den lilla snöns som fanns och porträtt på mamma, Emma och Thea. Jag läste ut boken Förr eller senare exploderar jag/The Fault In Our Stars. Ljusslingorna fick ta plats i mitt rum och lysa upp den redan mörka november månaden. Den 28:e opererade jag bort mina tonsiller och var därför hemma från skolan en vecka efter.
 
I DECEMBER...
 ...medan alla andrar var i skolan fick jag sysselsätta mig här hemma, jag fotade lite utomhus, ritade ett porträtt av Tove Jansson till ett skolprojekt och mest av allt så slösurfade jag. Den 6:e, på Finlands självständighetsdag bakade jag, mamma och Emma pepparkakor. Jag fotade Nathalie en regnig söndag och en vecka efter så fotade jag självporträtt i världens vackraste motljus. Julen närmade sig med stormsteg och den 18:e var jag på lågstadiets julfest och den 20:e högstadiets. Jenna och jag fotade vintriga porträtt i snön. Julafton firades hos mina kusiner och sedan mot kvällen kom vi hem för att öppna våra egna paket. Den 27:e shoppade jag på mellandagsrea med Nikita och Jenna. I slutet av december fotade jag tre vintriga porträtt på Emma. 
 

2015 is coming...

2014-12-30 / 11:56:00

SHE WHO DARES WINS

2014-12-29 / 18:32:00
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: EMMA GRANFORS

Mellandagsrea shoppingen

2014-12-28 / 13:45:10
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm 

Årsresumé 2014 Maj-Augusti

2014-12-28 / 09:00:00
I MAJ...
..gick jag och alla andra sexor ut lågstadiet, vi hade musikcafé och skolavslutning. Jenna och jag var en hel dag på PowerPark, det var så jäkla rolig dag! Vi var också och simmade vid sandgropen. Sen for hela 5:an och 6:an till Helsingfors, på Stafettkarnevalen, alltså den resan, kommer jag ALDRIG glömma! Vi hade så roligt de tre dagarna vi var där och många minnen skapades. ♥  I slutet av maj färgade jag håret och första helgen av sommarlovet sov jag hos Jenna i husvagnen. 
I JUNI...
 ..började SOMMARLOVET! Det måste ha varit bland de varmaste somrarna ever, i alla fall här i Österbotten. För jag var på villan med familjen och mommo och moffa väldigt ofta. Jenna och jag var ut med deras båt och fiskade med Niko och hennes pappa. Simmade massor i sandgropen, vid Kangas med mina kompisar. Min före detta klasskompis Nathalie hade ett Knytkalas för hela 6:an. Jag och Jenna fotade några gånger, annars fotade jag själv väldigt ofta. På midsommarafton åkte vi hela familjen ut och köra till bland annat Oravais hamn och Maxmo dansbana. Rea shopping med Jenna en torsdag i Vasa.   
I JULI...
...var jag och mina kompisar till Norrvalla på "Sommarfest på Norrvalla", där vi såg Krista Siegfrids, Redrama, Panetoz och KAJ uppträda. På Vörådagarna sov jag över hos Jenna och bland annat så tittade vi på "Langradin", simmade i hennes farmor och farfars pool och var till Storberget. Jag och min kusin Patricia bestämde oss för att åka vi skulle åka till villan, och där så simmade vi, åt, var ute och rodde och solade. Mamma fyllde år. Jenna och jag var till Hellnäs på glass. Isac Elliot konsert i Tuuri med Patricia och Julia. Sen drog jag och familjen iväg till Åland i fyra dagar. Tillbringade fortfarande mycket tid på villan när vi kom hem från Åland. Innan Juli tog slut hann vi också besöka IKEA i Tammerfors och massa shopping i Umeå.  
I AUGUSTI...
 ..fotade jag massor. Jag, Jocke och Jennas familj var till deras villa och simmade en kväll. Dagen efter kom Jenna med till vår villa och några dagar efter det sov jag, Jenna, William, Niko och Jocke över på deras villa. När vi inte simmade så åt vi eller spelade spel, annars simmade vi nästan hela tiden. Jag började högstadiet, vi var på Juthbacka marknad, jag skaffade navelpiercing och firade villa avslutning med Jenna. Och vår älskade katt Måns tog sina sista andetag.

En dag på stan med Jenna & Nikita

2014-12-27 / 17:52:00
Hej!
I dag har jag gått på stan hela dagen. Först shoppade bara jag och Jenna men sen sprang vi på Nikita på trottoaren och då hängde hon också på. Vi shoppade lite till innan vi tog matpaus på McDonald's. Jag shoppade massor, men ni får bilder på det i morgon, för det är alldeles för mörkt för att fota nu. Har haft en jätte bra dag fast jag hatar all stress och press man får när butikerna är proppfulla med människor som handlar på rea. Usch, alla sliter, drar och stressar.
Så tack för sällskapet Nikita och Jenna! ♥ 
iPhone 5s

If I Stay

2014-12-26 / 21:06:00
If I Stay
Min mascara blev nyss helt förstörd av den här filmen. När jag hörde om den här filmen hade jag inte så höga förväntningar på den, och det blev därför aldrig av att jag tog mig tid att se den. Men nu har jag gjort det och jag ångrar verkligen inte att jag såg den! Ni måste se den!
Swefilmer om filmen: 17-åriga Mia Hall står inför vad hon tror är sitt livs viktigaste beslut. Ska hon följa sina musikaliska drömmar och ta sin plats på Juilliard eller ska hon följa sitt hjärta och stanna hos sitt livs kärlek? Alla valmöjligheter kastas dock omkull när hon och hennes pojkvän Adam hamnar i en allvarlig bilolycka, och nu hänger Mias liv på en skör tråd.
Google bilder

Mellandagsrea

2014-12-26 / 18:18:48
Hej!
Mellandagsrean har dragit igång för i år, och imorgon ska Jenna och jag till Vasa för att se vad den går för. Jenna sitter på med min familj till Vasa och sedan blir vi hämtade av hennes morfar på eftermiddagen. Vi får hoppas på hyfsade reapriser och bra väder. Så hörs vi mera i morgon! ♥
 

Årsresumé 2014 Januari-April

2014-12-25 / 15:19:09
I JANUARI..
...var hela min familj till mormor och morfars på taco-midddag. Vi var också till mammas och pappas barndoms kompisar på mat, Alexandra och jag har varit kompisar sen vi var små. 24 januari fyllde Jenna 13 år och då firade vi henne hela kvällen. I slutet av januari köpte pappa en ny-bättre-begagnad traktor. 
I FEBRUARI..
..färgade jag håret rött, igen. Fyllde 13 år och blev tonåring. Hade släktkalas och kalas för mina närmaste kompisar. Var på kaffe och fastlagsbulle till Williams med Jenna och William. Var till Tammerfors på shopping. Vistades en del i slalombacken. Såg på Vörå Revyn "Cirkus Båzzar". Norrvalla besök med kompisar..på filmen "Frozen" men vi såg inget så vi gick och satte oss i några soffor i stället. Heidi kom på besök. Fotade med Jenna och hemma.
I MARS...
...var Jenna här, vi tittade på film. Jag sov sedan över hos Jenna och vi gjorde Smoothies, bastade, handlade, fjållade och på och så såg vi en film mellan varven också..m.m. Jag/vi fotade mycket. Gjorde kvargplättar efter skolan med Jenna. Sen var Jenna och jag till Vasa på shopping ♥ Fotade själv, och vid sandgropen med Jenna. Disco i Rökiö. Fotade Thea, Jim, Emma. 
I APRIL...
..sov Jenna här, min kamera gick sönder så lånade Jennas ett antal gånger. Hon och jag var till Grannasberget på glass, fotade hemma hos mig och invigde vår sandgrop för första gången i år. Sen var jag ju tvungen att fota med telefonen en hel del. Min Wreck this Journal kom och min kamera kom tillbaka lagad. Sen firade vi Valborg.

Julafton & Julklappar 2014

2014-12-25 / 11:20:28
Hej!
Julafton i går var riktigt bra. Vi åt god mat hos faddrarna och kusinerna, såg på tv och bara umgicks. Någonting kring klockan sex åkte vi hem, för att öppna våra julklappar. Vi flyttade ner Jims TV för att kunna se Karl Bertil Johnsson på samma gång, släckte lamporna och tände massa ljus.
Jag är så nöjd och tacksam över mina julklappar. Så tack så himla mycket för alla fina julklappar! ♥
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm 

GOD JUL!

2014-12-24 / 09:49:07
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm 

Dan före dopparedan

2014-12-23 / 21:44:27
Hej!
Julafton redan i morgon. Herregud vart tog december vägen? Vi har radat julklapparna under granen, Jim och Emma har varit och hjälpt farmor och farfar att klä deras julgran och jag har bakat lite julgodis i dag. Imorgon ska hela familjen och ät julmat till mina kusiner. Julmat är gott, men inte när det blir för mycket.
God Jul på er! ♥
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm 

Före & Efter Weheartit bilder.

2014-12-23 / 15:13:42
Hej!
Förra före & efter inlägget, med Weheartit bilder var uppskattat så jag tänkte att varför inte göra ett till. Så här är ett nytt inlägg med Weheartit bilder, före & efter.
Bildkällor: Weheartit | Redigering: Jenny (jag) 

Workout inspiration

2014-12-23 / 09:00:00
Weheartit

Christmas Tree

2014-12-22 / 20:54:00
Hej!
I går tog vi in julgranen. Mamma klädde den själv i år, i fjol hjälpte Jim, jag och Emma också till men inte i år. Jag tycker den blev fin. Bara två dagar kvar till jul nu. Har inte gjort någonting speciellt i dag, förutom i kväll så var jag en sväng till Jennas med hennes julklapp och så körde vi lite fyrhjuling.
Vår vackra julgran.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm 

Best Friends, No matter what!

2014-12-22 / 08:00:00
Let's take a picture!
*take picture*
Me: I love it!
My Best Friend: Delete it now....
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: JENNY GRANFORS OCH JENNA HIRVINIEMI

En förtidig julklapp.

2014-12-21 / 17:59:20
Hej!
Har fotograferat med Jenna ute i snön och kylan i dag. Det blev många fina och lyckade bilder, trots att det var så kallt att vi frös så vi skakade. När vi kom in sedan drack vi kaffe och åt varsin julstjärna och pepparkakor.
 
Sen fick jag också en för tidig julklapp av Jenna. Alltså ååh..jag fick hur fina saker som helst, ett doftljus, I Love...Strawberries & Cream, ett USB minne som ser ut som en ren och två små askar där det står "favorite things" och "Pretty things". Tack så himla mycket! ♥ 
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm 

My Beautiful Princess

2014-12-21 / 17:21:00
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: JENNA HIRVINIEMI

Winter Wonderland

2014-12-21 / 16:48:00
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 

Adventskalendern -Lucka 4

2014-12-21 / 08:00:00
 Fjärde Advent
 
DIY- Egengjorda julklappar av Therese Lindgren
De här julklappstipsen är så jäkla bra, riktigt bra gjort Therese. Jag skulle själv bli hur glad som helst om jag t.ex. skulle få tjejkvälls-kittet. Ni måste verkligen se de här videorna, man får så himla mycket inspiration från dem. 
 
Julklappstips
 
Chokladdoppade marshmallows.
Du behöver: Choklad, marshmallows, grillpinnar/polkastänger och massa strössel eller vad du väljer att dekorerar dem med.
Gör så här: Smält chokladen, och trä fast marshmallowsen på grillpinnarna eller polkastängerna. Doppa marshmallowsen i chokladen och rulla sedan dem i strösslet. Ställ de sedan i t.ex. en hög vas för att torka, helst i kylskåpet.
 
 #bucketlistforgirls
Gör din egen bucketlist, med saker du ska göra innan 2015 är slut och om du redan har en så se till att slutföra den. Jag älskar listor, speciellt såna här listor och Before I Die listan. Jag ska nog ta och göra några listor med saker jag vill och ska göra. 
 
 

Tjugonde december 2014

2014-12-20 / 21:23:00
Hej!
Det ska bli riktigt skönt att slippa skolan nu i två veckor. Tänk, det är julafton om fyra dagar och nyår om elva dagar. I går var mamma och jag in till stan en sväng, och då köpte jag (en) julklapp/julklapappar till Jenna, som jag ska slå in på måndagen. 
I dag har hela högstadiet haft julfest, det blev en jätte lyckad och rolig julfest, tycker jag i alla fall. Och alla var jätte fint uppklädda. Niorna hade program, lärarna pratade lite mellan och programvärdarna, sen fick vi gröt och smörgåsar.
I kväll däremot har William och jag sett filmen Mom's night out, hemma hos mig, och i morgon ska Jenna och jag fotografera om vädret tillåter.
Ett vackert kollage på mig, Jenna, Melinda och Nicholas från förra veckans fredag.
 HTC

Jullov ♥

2014-12-20 / 16:19:00
ÄNTLIGEN JULLOV! ♥
Det firar vi med massor av julinspiration från Weheartit.

Lågstadiets julfest 18.12.2014

2014-12-19 / 12:35:24
Koskeby lågstadiets julfest, i bilder.
Emma och Adeline var programvärden under kvällen. Så de läste upp programmet och informerade lite mellan uppträdandena.
Fyrornas teater. Tror den hette något i stil med "Johnblund, i drömmarnas värld."
Amelie, Jenna och Emma sjunger "Let it go".
Sexornas teaterpjäs "Dummer Göns". 
Hela skolan sjunger.
Sen kom också "tomten" eller tomtarna.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Julfest Outfit

2014-12-18 / 21:01:00
Hej!
I kväll har jag varit på Koskeby lågstadiets julfest. Jenna och jag agerade mest som fotografer, och smög och på mellan bänkarna. Julfesten började vid halv sju och slutade vid halv nio. Vissa uppträdande var ju bättre än andra, men hela julfesten var nog ganska bra ändå. Det kommer bilder från julfesten lite senare. 
Tre bilder på mindre än halva min outfit från kvällen.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

New in, Red Lipstick

2014-12-18 / 15:05:00
Hej!
Efter skolan i dag köpte jag ett nytt rött läppstift. Jag tänkte använda det i kväll på lågstadiets julfest och på lördagen på högstadiets. Det är nummer 170 och färgen är helt perfekt. ♥
Inte världens bästa bilder, men hoppas ni ser.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

White lips, Pale face, Breathing in Snowflakes.

2014-12-17 / 16:11:00
Hej!
Det finns inte så mycket att säga om den här dagen, en helt vanlig skoldag, precis som alla andra dagar. Förutom att de har snöat hela kvällen och natten i går, så allting är täckt av tjockt lager med snö. Äntligen! Hoppas den stannar också, så den inte smälter bort till jul och nyår. Men enligt väderprognoserna kommer vi få en vit jul. ♥
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Street style inspiration

2014-12-16 / 15:26:00
Weheartit

9 days before Christmas..

2014-12-15 / 18:34:00
Hej!
9 dagar närmare julafton. Den här måndagen har varit så jäkla råddig. Har en känsla av att hela veckan kommer att fortsätta så, för veckan före jullovet brukar bli rätt råddig för mig.
Efter skolan följde jag med Jenna hem till hennes, vi drack lite glögg och åt pepparkakor. Mums! 
Några självporträtt från igår..
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Life doesn't come with instructions.

2014-12-14 / 20:54:23
~Kindness makes you the most beautiful person in the world.
No matter what you look like. ~
 ~Just because I don't react, doesn't mean I didn't notice.~
 Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Adventskalendern -Lucka 3

2014-12-14 / 08:33:46
Tredje Advent
 
DIY- Juliga naglar
Något jag verkligen skulle vilja blir bättre på är att lacka naglarna. Jag är totalt kass på det, det blir bara fel och massa nagellack på fel ställen. Men kanske ni är bättre på det? Här är några inspirations bilder på hur ni kanske kan lacka naglarna, nu till jul.
Weheartit
 
 Julklappstips
 
Recept 
Choklad Rice Krispies 
Du behöver: 200g choklad, 100 g margarin, ca. 6 dl riskrisp och pappersformar.
Gör så här: Smält margarinet i en kastrull, ställ kastrullen åt sidan när det har smält.Bryt chokladen i bitar och häll över bitarna i kastrullen.
Rör om tills chokladen har smält. Rör sedan i riskrispen.
Lägg deg i pappersformarna med två skedar. När det är klart så lägger du dem i kylskåpet i några timmar. Sedan är de färdiga att ätas, mums! 
 Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 
 Julfilmer
Några julfilmer alla borde se. Både nya och gamla. 
Frozen, The Grinch, Home Alone 1, 2 & 3, Tomten är far till alla barnen och The Santa Clause. Sen finns det säkert flera andra bra julfilmer, men detta är några jag själv sett och tycker är bra. 
 Google bilder

13 dagar kvar till jul!

2014-12-11 / 07:06:22
Hej!
13 dagar kvar till jul! ♥
Det går fort det här, snart är julafton redan här. Bara en och en halv vecka kvar i skolan tills vi får jullov. Längtar! 
I dag och i morgon har vi en lite mindre tung dag i skolan. Och det är skönt! Men nu ska jag börja gå och göra mig i ordning, för ska snart gå ut och vänta på taxin. Usch, det regnar  också!
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Wc Selfies

2014-12-09 / 17:21:00
Hej!
Tisdagarna är värsta dagen på hela veckan för då har vi bara jobbiga timmar. Men har klarat av den näst sista tisdagen före jullovet nu, och det är ju bra. Onsdagar är lite bättre för då har vi håltimme första timmen, och den håltimmen brukar jag spendera hemma hos Jenna. Dock så har vi historia prov i morgon, och musik förhör. Så måste börja läsa på det någon gång i kväll också.
Bjuder på två vackra wc selfies från skolan som Jenna och jag tog i dag, och en bild från i morse när jag väntade på taxin.
HTC


Kompis porträtt

2014-12-08 / 21:35:00
Hej!
Nu är jag kontaktbar igen! Jenna var jätte snäll och lånade ut en mobil åt mig i dag, i och för sig har den en sprucken skärm men den funkar utmärkt. Det är en HTC så den kommer jag antagligen att ha fram till jul, för då får jag min iPhone 5s. 
Skolan gick ganska snabbt i dag, har skrivit ett prov, och läst till ett annat i kväll. Sen har Jenna och jag Skypeat hela, halva kvällen, precis som förr! ♥
Här är några bilder från i söndags.
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: NATHALIE NYMAN OCH JAG

NATHALIE

2014-12-07 / 17:22:00
Hej!
På eftermiddagen i dag kom Nathalie hit en sväng. Vi fotade och sedan så såg vi på filmen Ensam Hemma 1. Det var världens sämsta väder kan jag helt ärligt säga, det regnade, blåste kalt och var riktigt grått och tråkigt. Hallå, det ska vara snö på marken i december! Trots det dåliga vädret fick vi åtminstone knäppt några bra bilder.

Förresten om någon vill ha kontakt med mig så måste ni kontakta mig via Facebook, för min mobil är helt väck, den har laddat ur och vägrar ta emot laddaren helt och hållet nu!
 
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: NATHALIE NYMAN

Adventskalendern -Lucka 2

2014-12-07 / 08:35:54
Andra Advent.
 
DIY- Julgodis/Spa/ILY burken.
 En glasburk fylld med överraskningar. En burk med julgodis, en med spa grejer och en med massor av positiva lappar om den personen julklappen är till.
Till julgodis burken behöver du: I princip bara godis och lite snören och sånt att dekorera julgodis burken med. Och en etikett att stoppa på insidan av burken, så man kan läsa vad den t.ex. innehåller eller vad man nu vill skriva på den.
Till spa burken behöver du: Allt från nagellack till ansiktsmasker osv, beror helt enkelt på vad du själv tycker passar. Och en etikett förstås.
Till ILY burken behöver du: Papper och penna, eftersom det är meningen att du ska skriva fina saker eller varför just du älskar den personen på lapparna. Och en etikett.
Kan du inte göra egna etiketter?
Spara ner mina och använd dem fast.
Julklappstips
Parfym. Det behöver alla, och det finns till alla. Det finns både herr och dam parfymer i tusentals dofter och utseenden, så det är bara att välja och vraka genom parfymerna. En utmärkt julklapp. 
 
Recept
Söta Cake Pops
Du behöver: 5 dl havregryn, 2 dl socker, 2 msk vaniljsocker, 6 msk kakao, 200 gram smör, smält choklad och strössel. 
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser, förutom chokladen och strösslet. Sätt fast bollarna på pinnarna. Smält chokladen och doppa/rulla bollarna i chokladen och sedan i strösslet. Sätt sedan in i kylskåpet. 
 
Julfestklänningar
Julfesten närmar sig, och för dem som inte vet vad de ska ha på sig, så har jag plockat ihop sex stycken vackra klänningar från Nelly.com. Tre svarta och tre vita. Jag tycker att de alla sex är jätte vackra, men jag har redan en julfestklänning som jag ska ha i år. 
 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

Pepparkaksbak

2014-12-06 / 14:29:44
Hej!
I dag är det Finlands självständighetsdag och vi har firat det med att baka pepparkakor medan vi lyssnade på julmusik, eller ja det var bara jag, Emma och mamma som bakade. Jag åt kanske mest deg, men det blev nog några pepparkakor gjorda ändå. 
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 

Hand on Heart

2014-12-04 / 21:53:21
~When you don't feel that you're stron enough to make it,
When life treats you hard and don't think you can take it,
When you don't know where you stand you're close to breaking,
Just put your hand on my heart~
Olly Murs -Hand on Heart
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 

Ritat ett porträtt av Tove Jansson

2014-12-04 / 16:44:00
Hej!
Vi håller på med flera olika Mumin projekt i skolan, och jag och min grupp fick rubriken "Tove Jansson". Alltså författaren till hela Mumin storyn. Så vi ska skriva fakta och forska lite om hennes liv osv. Jag tog på mig uppgiften att rita ett porträtt av henne, och så här blev det. Är riktigt nöjd själv också.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm
 
 

Crazy for Christmas -Christmas tag

2014-12-03 / 18:26:00
1. Favorit Julfilm? Ensam hemma, The Santa Clause och The Grinch.
2. Favorit Julfärg? Röd
3. Är du uppklädd eller har du myskläder på Julafton? Uppklädd
4. Om du skulle köpa en julklapp till dig själv, vad skulle du köpa? Kläder! ♥ Och ett större minneskort till kameran.
5. öppnar ni julklapparna på morgonen eller kvällen? Kvällen.
7. Vad ska du göra på jullovet? Det vet jag inte ännu, men om jag skulle gissa så antagligen vara med mina vänner, kanske shoppa lite och chilla. 
8. Favorit jul doft? Julmaten.
9. Favorit jul nagellack? Rött eller mörk blått.
10. Favorit jul smink produkt+parfym? Rött läppstift, äger själv inget men det är så jäkla snyggt på andra.
11. Vad är din julönskning? Julönskning? Om det är vad man önskar sig så har jag ju redan gjort ett sånt inlägg, och det hittar ni häär.
12. Vad måste finnas på julbordet? Köttbullar! ♥
13. Pepparkakor eller lussebullar? Jag gillar båda!
14. Choklad eller marsipan? Choklad.
15. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar såklart!
16. Julkorv eller julskinka? Eh..skinka kanske?
17. Lax eller sill? Lax.
18. Glögg eller julmust? Julmust.
19. Äpplemos eller senap? Senap är jätte äckligt, så äppelmos blir det.
20.  Hemma eller borta? Båda.
21. Utomlands eller Finland? Finland, men det skulle vara kul att pröva på att fira jul utomlands också. 
22. Ge eller få? Båda, jag gillar att ge men det är roligt att få också.
23. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss? Helt klart Mysteriet på Greveholm!
24. Chokladkalender eller paketkalender? Båda!
25. Plastgran eller äkta? Äkta! 
26. När vill du att första snön ska falla? 1 december.
27. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen? Ja det har jag haft.
28. När tycker du att det är dags att pynta? 1 december, och julgranen några dagar före julafton.
29. Kan du komma på något negativt med julen? Den är över jätte fort.
30. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december? Snön, julkalendern, julpyntet och när alla affärer börjar dekorera butikerna i julteman. 
31. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Hahah, ja det gör jag.
32. Vad heter din/dina favorit jullåtar? Shake up Christmas - Train, Home for Christmas - Maria Mena och Julen är här - Amy Diamond.
33. Favorit julkalender? Jag har såå många favoriter men här är några. Lasse-Majas detektivbyrå, En riktig jul, Superhjältejul, Tjuvarnas jul, Barna Hedenhös uppfinner julen och Mysteriet på Greveholm.
34. Konstigaste julklappen? Det vet jag faktiskt inte?
35. Vad är viktigast på julen? Julklapparna, hahah nämen. Allting, hela julfirandet..maten, släkten, julklapparna osv.

Wherever you are is the place I belong

2014-12-03 / 10:37:12
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Kissemissarna

2014-12-03 / 10:35:24
Hej!
I morse vaknade jag en si sådär halv nio tiden och när jag steg upp gick jag och gjorde en smoothie till frukost, precis som de tre föregående dagarna.
Efter jag druckit upp den så började det smaka blod i munnen, men jag brydde mig inte, eftersom det har smakat det lite nu som då sedan operationen. Men när jag tittade mig i halsen så såg jag att beläggningen hade lossnat och att det då hade börjat blöda.
Nu just blöder det inte så mycket, så det är väl inte så farligt ändå. 
Efter frukosten var jag ut med kameran en sväng, Elvis och Eddie dök också upp och ville gärna vara med på bild.
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

Welcome to Hell.

2014-12-02 / 21:14:24
Hej!
..och välkommen till helvetet. Jag har bara varit borta från skolan i tre dagar och ska vara borta en vecka, och jag har så jävla många läxor att jag kan snart simma i dem.
Jenna var hit i kväll och hjälpt mig lite med dem, vi kopierade lite papper och hon förklarade lite saker för mig. Efter det så tog vi glass paus, lyssnade på musik och pratade. ♥  
Canon EOS 600D| Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm

1 December 2014

2014-12-01 / 20:41:00
Hej!
Den sista månaden är redan här. Det är nästan som en bok. Kapitel 12 är redan här och om 30 dagar börjar en ny bok, med nya kapitel och 365 nya tomma sidor som ska fyllas med nya roliga äventyr. Det går så fort, hann knappt med 2014, så är det redan 2015 om en månad. 
FOTO: JENNY GRANFORS (JAG) / MODELL: EMMA GRANFORS

RSS 2.0