BEST NINE OF 2017

2017-12-31 / 19:11:00
 @jennygranfors

ÅRET 2017

2017-12-31 / 00:46:00
Beskriv året med tre ord.
Den här frågan är alltid den svåraste, så jag brukar alltid spara den till sist. Men jag skulle ändå säga att lugnt, nya utmaningar och ingen större förändring beskriver detta år ganska bra. 
 
Det här året har varit som en blandning av tidigare år, både glad och ledsna stunder men ändå ingen större berg- och dalbana. Den största förändringen som skett i år är när jag gick ut grundskolan och började i gymnasiet.
 
Årets bästa bild?
I år kunde jag inte välja bara en favoritbild så det blev två stycken. Och dessa två är verkligen mina absoluta favoritbilder från i år!
Bilden på mig och William med solnedgången i bakgrunden, när sommaren var som bäst!
 
Bilden på hela gänget från skolavslutningen!
 
Vart reste du?
I år har jag faktiskt bara gjort två små resor. Den första gjorde jag i april tillsammans med William och hans familj, då åkte vi till Ruka för att åka snowboard/slalom i tre dagar.
Och den andra gjorde jag tillsammans med hela nian i slutet av maj, när vi åkte på klassresa till Tammerfors.  
Ruka at it's finest! Bästa resan jag gjort på såå länge!
 
Några snapshots från klassresan till Tammerfors.
 
Vad såg du mest fram emot? 
I år såg jag mest framemot att äntligen få gå ut grundskolan, sommarlovet och sommarens alla små äventyr. Bland annat fotograferingen jag hade i somras med William, den hade jag planerat enda sedan i vintras, så gissa om jag var taggad! Och att på sommaren bara kunna gå ut med kameran och fota utan att frysa ihjäl!
Inga sura miner på skolavslutningen i nian!
 
K ä r l e k
 
Lite smått och gott från ett fåtal av årets alla fotograferingar!
Självporträtt är något jag verkligen har satsat på i år, för i början av året hade jag en idé om att jag skulle försöka fota åtminstone ett självporträtt varje månad för att sedan i slutet av året kunna sätt ihop allt till ett kollage. 
 
Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
I år fotade jag mina allra första student- , par- och konfirmationsbilder, började gymnasiet, hoppade från klipporna i Lehmäjoki, åt på Friends & Brgrs och var på Jeppisdagarna för första gången, såg Freddy Kalas live vid Klacken och såg renar i verkligheten för allra första gången i Ruka (som jag förövrigt också besökte för första gången). Och dessutom så har jag ju firat Finland 100 år, med att gå på självständighetsbal!
Renarna Söpö och Nöpö i Ruka.
 
En bild från Sofias studentexamen.
 
Jims konfirmationsbild.
 
Jenna och Jacob i höstens alla färger.
 
Klipporna i Lehmäjoki.
 
Friends & brgrs och Freddy Kalas vid Klacken i somras.
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Kanske inte själva datumen specifikt, men åtminstone dagen och vad som hände. 
De viktigaste och mest betydelsefulla minnena jag kommer ta med mig från året 2017 är brunchen och tjejkvällen med bästa tjejerna, amarillobesöket och rukaresan med William, Jims konfirmation på midsommaren, skolavslutningen i nian och vörådagarna som vanligt.
En bild på nästan hela gänget från tjejkvällen.
 
Brunchen med mina gymnasietjejer.
 
Amarillobesöket med William, på höstlovet.
 
Från Jims konfirmation och konfirmationskaffe.
Skolavslutningen och dimissionen från grundskolan.
 
Två bilder från vörådagarna, på maxmodansin. 
 
Självständighetsbalen!
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2017?
Jag är en sån person som lyssnar på musik hela tiden, vad jag än gör, både gamla och nya låtar. Så det här var ett sjukt svårt val, men här är sju stycken låtar som jag tycker påminner mig någorlunda om året 2017.
 
Det här åstadkom jag under 2017!
Jag hade så många idéer och visioner för sommarens fotograferingar, och jag kan stolt säga att jag har lyckats förverkliga nästan alla av dem! 
Om det är något jag aldrig kommer få nog av, så är det solnedgångar!
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jaa..jag tror inte att jag kommer göra någonting annorlunda nästa år, utan jag tänker nog fortsätta i samma stil!
Två härliga bilder från i höstas.
 
Planer för 2018?
Det här låter helt sjukt, men 2018 är året jag skall börja i bilskolan. Jag har lite hatkärlek inför den dagen, men den dagen den sorgen, haha! 
2018 är alltså mitt sista år som underårig, helt sjukt att jag fyller arton i februari 2019! Vart tog åren vägen liksom?!
Förutom det så händer det väl inte så mycket 2018, inte något som jag har planerat redan i alla fall. Det får tiden utvisa!  
Min nya och fina kalender från Jo & Judy, som jag får fylla med 2018 roligheter och äventyr. 
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER OCH SÅ SYNS VI ÅR 2018!! ♥
 

JULKLAPPAR 2017

2017-12-30 / 16:16:07
I år fick jag...
 
Tre stycken gråa sängkläder.
 
En kalender från Jo & Judy.
 
Tio par lösögonfransar.
 
Pyjamas med julmotiv.
 
Strumpor med julmotiv.
 
Två tallrikar från Iittala till min samling.
 
Två muggar och en burk man kan förvara till exempel kaffe i.
 
Ett helt bestick set.
 
En smoothieblender.
 
Overknee stövlar från Nelly.
 
En prydnadskudde med en glittrig ren på.
 
Ett spel, som heter "Vem i rummet..". Jag har faktiskt spelat det här spelet på fester tidigare så jag vet att det är roligt, men då har vi googlat fram frågorna.
 
Och sist men inte minst godis (och pengar)!

Tack så mycket för alla fina julklappar! ♥

HAPPY NEW YEAR!

2017-12-30 / 14:04:00
Hej på er! I dag, nästsista dagen av det här året, var jag med familjen till Vasa på lite shopping. Jag köpte endast tre tröjor, och två av dem ser ni här ovan. Men jag är riktigt nöjd med inköpen! De fyra första bilderna här ovan är från julafton.
Helt sjukt att 2017 redan är över, jag minns ju det som i går när vi firade in 2017. Morgondagens planer är ännu lite oklara men det börjar ta sig. Så på ett eller annat sätt firar vi nog in 2018!
Det blev ett lite halv flummigt inlägg det här nu, men så går det när man har tankar någon annanstans på samma gång, haha! Gott nytt år på er och hoppas ni haft ett super bra år!
Kram!

CHRISTMAS EVE

2017-12-28 / 16:18:00
På julaftonsmorgonen vaknade jag upp bredvid älsklingen hemma hos mig. Vi gick ner tillsammans och åt frukost medan fjärde ljuset i adventsljusstaken brann, julafton till alla ära.
Efter fruktosten började jag göra mig i ordning och klädde upp mig inför julmiddagen som skulle äga rum hemma hos oss i år. Klockan två kom mormor och morfar och senare vid tre tiden kom även farmor och farfar. 
Klockan fyra var det dags för det årliga Kalle anka och efter det var det äntligen dags för julmat. Gud vad jag åt, hamnade typ i matkoma efter två stora portioner för att vara mig, haha! Vi åt även en supergod efterrätt, pannacotta med hallon! 
Efter maten tittade vi på några program som kom på tv medan vi lät maten sjunka för att sedan smälla in ännu lite kaffe och dopp. 
 
Sist men inte minst, blev det äntligen dags för julklappsutdelning. I år delade Emma ut julklapparna och när alla hade blivit utdelade och öppnade började julafton lida mot sit slut.
Fort kom julafton och ännu snabbare var det över i år igen! Men jag är riktigt nöjd och tacksam över alla fina julklappar jag fått! Som jag förövrigt tänkte visa er i ett senare inlägg, så håll utkik!
 
Puss och kram! Och hoppas ni också hade en fin julafton!

MERRY CHRISTMAS

2017-12-25 / 17:22:57
KLÄNNING - BUBBLEROOM / KLACKAR -H&M 
 
Denna härliga klänning bar jag både på julfesten i skolan och på julafton här hemma. Dessa bilder är tagna direkt efter julfesten. Och på julafton hade jag ännu ett rött läppstift och svarta strumpbyxor till, men det har jag inga bilder på. Så ni får använda fantasin, haha! Klänningen är i alla fall både bekväm och snygg på samma gång så det är ett stort plus! 
Kram och God Jul på er!

VSG BRUDARNA

2017-12-23 / 15:56:00
Visst är de inte vackra, mina härliga brudar! Älskar gruppbilderna, så värt att stå ute i kylan en stund och skaka för dessa fina bilder! 
I fredags hade vi ettor vår allra första julfest i gymnasiet och efter det fick vi äntligen jullov! Först hade alla basgrupper varsitt program och även lärarna hade ett program. Min klass, eller jag och Jasmine, läste upp en dikt som fina Jasmine skrev om vårt första halvår i gymnasiet.
 
Efter själva julfestprogrammet var det dags för ringlekar, men då smög vi tjejer iväg för att fota istället, haha. Efter fotograferandet gick vi in igen, och sökte oss mot matsalen för att äta tomtegröt innan vi äntligen fick åka hem och njuta av jullovet! 
Och nu, dan före dopparedan, är det bara en dag kvar till julafton! Jag är så himla taggad!!
Kram!

IN THE WINTER COLD

2017-12-21 / 15:26:00
Hej på er! Eller ska man kanske börja säga god jul? Det är ju trots allt bara tre dagar kvar till julafton! I dag skrev jag årets sista prov och i morgon har vi julfest! Det ska bli så skönt med jullov nu!
Jag gick ut med kameran en sväng i tisdags, när jag kom hem från skolan och såg att det snöade. Dock fastande snön igen vidare på bild, men Thea däremot fastnade alldeles utmärkt på bild. Dessutom är det ju hennes tid på året nu, snö och kyla! 
I kväll tror jag att jag ska titta på några avsnitt av Wahlgrensvärld och sedan ska jag dra till Williams en stund. För i morgon blir det tidig väckning!
Kram!

BLUEBERRY SMOOTHIE

2017-12-18 / 16:02:00
Hej på er! I lördags stannade jag och William bara hemma framför en film tillsammans med lillasyster som också var hemma. Vi tittade på en av Lasse Åberg många filmer, drack smoothie och åt chips med dipp. Riktigt skön lördagskväll! 
I dag började jag först klockan ett och hade endast en lektion. Egentligen rätt onödig dag men lika bra att gå på den där matematiklektionen eftersom vi har prov i morgon och jag känner på mig att det är matteprovet som kommer gå sämst den här perioden. Annars har både tyska- och historiaprovet gått bra hittills!
Kram!

DECEMBER

2017-12-17 / 14:15:09
Två snapshots från självständighetsbalen den 5 december. Välkomstdrinken var typ det godaste i matväg på hela balen, haha!
 
Ett snöigt vinterlanskap som jag och William vaknade upp till på självständighetsdagen, och en bild från pepparkaksbakningen vi hade här hemma för en vecka sedan. 
 
Thea deltog också i bakandet, eller jaa... rättare sagt provsmakandet. Men det var roligt att ha in henne en stund medan vi bakade.
 
Två suddiga och oklara bilder från luciamorgonen vi hade i Vörå kyrka i onsdags, Lucia till all ära! Det var bland annat min lillasysters klass som gick i luciatåg i år.
 
Och ännu ett snöigt vinterlanskap, den här bilden är dessutom tagen i all hast genom ett fönster i skolan. Och sist men inte minst, som pricken över i, en julstjärna på köksbordet. 
 
Dessa bilder har samlats i min kamerarulle under de senaste veckorna. Lite juliga och vintriga bilder, precis som det ska vara under decembermånad!
Nu ska jag börja ta tag i den kommande veckans prov som börjar närma sig, så önska mig lycka till!
Kram!

PROM LOOK

2017-12-16 / 15:56:00
På självständighetsbalen den 5 december bar jag en mörkblå långklänning från Vila och ett par svarta klackar från H&M. Simpelt men ändå snyggt! Det är samma klänning som jag bar på skolavslutningen i nian (länk), för helt ärligt så orkade jag inte söka efter och beställa en ny, haha! Den passade ju dessutom perfekt som balklänning, eftersom den var blå, precis som Finlands flagga! 
Sedan satte jag bara upp håret i en snabb håruppsättning som jag googlade fram en guide på, blev inte helt nöjd men det var första gången jag testade på att ha håret uppsatt så det fick duga. 
Kram!

SHE JUST SHINES

2017-12-15 / 13:21:55
För två veckor sedan när jag var ledig passade jag på att gå ut och fota lite självporträtt i min nya rosa stickade tröja, medan det ännu var ljust. Eller ljust och ljust, solen kom och gick.
Jag älskar verkligen motljus som på den sista bilden och de är så lite tillfällen för motljusfotografering på vinterhalvåret. Allt blir bara brusigt och dessutom hinner jag inte ens hem från skolan innan det är mörkt.
Jag måste passa på att fota massor nu på jullovet, hoppas bara det är någon snö kvar tills dess och att inte hela lovet regnar bort. 
I dag hade jag endast ett prov som skulle skrivas i skolan så jag slutade redan halv elva, så skönt att få ta helg så tidigt för en gångs skull! Dessutom börjar jag först klockan ett på måndag, fördelen med provvecka! Nackdelen är väl dock att alla kvällar går åt till provläsning.
Kram! 

CHRISTMAS DECORATIONS

2017-12-10 / 17:14:00
Så här ser mitt rum ut den här tiden på året. Lite juldekorationer här och var. Det är en så sjukt stor skillnad på hur mitt rum såg ut runt jul för några år sedan mot hur det ser ut nu, då hade jag verkligen juldekorationer överallt utan någon som helst tanke på hur plottrigt det såg ut.
Nuförtiden är det för det mesta mer simpelt och stilrent. Och det gillar jag, det skulle dock inte skada med lite uppdatering av dekorationerna. 
Jag funderar på att byta ut den gröna granen till en vit, men jag har inte hittat någon som är både liten och ser ut för något ännu. Och det skulle vara roligt att testa göra en egen stjärna av lite kvistar och en ljusslinga också.
Nu är det bara fjorton dagar kvar till jul hörni!!
Kram!

GINGERBREADS

2017-12-09 / 17:25:00
Det årliga pepparkaksbaket hemma hos oss ägde rum i dag. Vi påbörjade pepparkaksbakningen väl förberedda med två kastruller pepparkaksdeg, två glasyrtuber, flera bakplåtar och sjukt mycket mjöl, och tre timmar senare hade vi en hel bänk full med pepparkakor framför oss.
Den lilla andelen pepparkakor som vi dekorerade med glasyr var minimal, och gud vad fula vissa blev, haha! Men det var roligt, och någon enstaka pepparkaka som såg ut för något lyckades vi ju med i alla fall! 
Annars har jag inte gjort så mycket annat denna lördag, utan baka pepparkakor och kolla julkalendern är det ända som stått på schemat i dag. 
Kram!

PROM QUEENS - FINLAND 100 ÅR

2017-12-07 / 17:46:00
SJÄLVSTÄNDIGHETSBALEN -FINLAND 100 ÅR!
 
Onsdagen den 6 december 2017 firades Finlands hundraåriga självständighet runtom i hela landet. I Vörå firade vi självständigheten på tisdagskvällen den 5 december med en gemensam bal för högstadiet, gymnasiet och folkhälsan. Uppklädda från topp till tå samlades vi i festsalen runt färdigt dukade långbord, dekorerad i färgtemat blått och vitt. Runtom i salen fanns även andra motiv som gick under samma färgkod.
 
Under kvällen åt vi trerättersmiddag, lyssnade på fina sånger och musik, lyssnade på ett och annat tal och vi fick även se några korta programpunkter som högstadiet hade satt ihop. Sist men inte minst bjöd några elever från både gymnasiet och Norrvalla på dans, nämligen Wienervalsen! 
 
Om det inte vore för mitt alldeles perfekta bordssällskap, så hade jag nog inte orkat sitta stilla så länge den kvällen, haha! Och har ni ens sätt hur jävla snygga de är, jag hade lätt röstat på allihopa till balens drottning om den möjligheten skulle ha funnits! 
Kram!
 

GREENS & AMERICAN DIPP

2017-12-03 / 17:38:00
Hej på er! Dessa godsaker mumsade jag och William på i fredags när vi tittade på två avsnitt av Temptation Island. Jag fick idén från ett inlägg (länk) som Ronja publicerade tidigare i veckan. Det såg riktigt lockande ut, så jag blev tvungen att testa det själv också. Min favorit var nog morrötterna, för att dippa med gurka var nog ingen höjdare för min del. Däremot så hade inte William någon större skillnad, utan han åt av allt, haha!
På tal om William, han kommer riktigt snart hit en stund. Jag tror vi ska kolla film i kväll, om man skulle kolla någon klassisk julfilm nu när det ändå är december?
Kram!
 

GLAD LILLAJUL

2017-12-02 / 14:01:12
Hej på er! Nu är äntligen december här och det är bara 22 dagar kvar till julafton, hur sjukt är inte det! Dessa glittriga bilder fotade jag förra lördagen innan jag drog till Elins, så nu får de inleda decembermånad och lillajul här på bloggen!
I fredags när första december äntligen var här kom all julfeelis på en gång, så nu har jag plockat fram lådan med allt julpynt och ska börja juldekorera i mitt rum direkt efter att jag skrivit klart detta blogginlägg. I år är jag dessutom tidigt ute med julklappsinhandlandet, jag skulle nästa kunna säga att jag är så gott som klar, de ska bara paketeras! 
Vi var även en sväng till Vasa i dag, men jag köpte bara en finare tröja och örhängen från ginatricot. Kanske det kommer upp ett inlägg på det lite senare, den som lever får se.
Så dagens planer är: städa rummet, plocka fram lite julpynt och se på dagens avsnitt av julkalendern!
Kram och glad lillajul!